Lezing "Hoe omgaan met hoogsensitieve en wilskrachtige kinderen?" - Woensdag 04 mei 2022

Hoe kun je gevoelige en wilskrachtige kinderen het best begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot sterke liefdevolle mensen? Hoe ontmijn je moeilijke situaties en verkrijg je meer harmonie?

Heel wat hoogsensitieve kinderen hebben naast een grote gevoeligheid ook een ijzersterke wil. Ze kunnen enthousiast en nieuwsgierig zijn, maar ook regelmatig overstuur en prikkelbaar.
Als ze overprikkeld zijn hebben ze het vaak moeilijk om zelf terug rustig te worden. Emotionele uitbarstingen en moeilijk inslapen of doorslapen zijn dan het gevolg. Deze kinderen stellen hun opvoeders (ouders, leerkrachten) voor de uitdaging om een gezonde emotionele balans te vinden en redelijke grenzen te stellen. 

Hoe kun je gevoelige en wilskrachtige kinderen het best begeleiden zodat ze kunnen uitgroeien tot sterke liefdevolle mensen? Hoe ontmijn je moeilijke situaties en verkrijg je meer harmonie? 

Tijdens deze avond krijg je door concrete voorbeelden heel wat inzichten en praktische tips. Je wordt je ook meer bewust van jouw groeimogelijkheden als ouder of begeleider. Door het kind beter te leren begrijpen krijg je écht contact. Meer verbondenheid leidt tot meer harmonie. Uiteraard is er tijdens (en ook na) deze vorming ook ruimte voor persoonlijke vragen.

Deze lezing wordt gegeven door An Michiels. 
Zij studeerde Orthopedagogie en volgde verschillende therapie-opleidingen.
Zij is auteur van twee Survivalgidsen over hoogsensitiviteit.
Oprichtster en bezielster van Sensitief vzw

Wanneer ? Woensdag 04 mei 2022 

Hoe laat? 20u

Waar? Cultureel Centrum, Aan de Engelse Hof 10  te Lanaken - grote zaal.

Kostprijs : Gratis

Inschrijven via deze link