Gezond tafelen - Heropening restaurant vanaf 1 september

Gezond tafelen in het dienstencentrum :  Dinsdag, donderdag en vrijdag – 11u30 tot 12u30 (restaurant sluit om 13u)
NU OOK OP MAANDAG!!

 

Op dinsdag, donderdag en vrijdag en nu dus ook op maandag kun je van 11u30 tot 13.00u in het dienstencentrum terecht voor een warme, gezonde maaltijd. Samen eten, het is altijd gezelliger! De maaltijden worden bereid door chef-kok Ronny Tollenaers van het WZC Ludinaca. Het dagmenu is samengesteld uit een dagverse soep, hoofdschotel en dessert. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw dieet of allergie.

Belangrijk is dat u reserveert de werkdag voordien, voor 11.00u en dat kan via T 089 730 061 of dienstencentrum@lanaken.be – (opgelet : Graag 2 dagen vooraf reserveren voor een dieetmaaltijd).

Prijs : 7,50€ p.p. (nieuwe tarieven vanaf 1/9/2019)

Kortingstarieven :

  • 6,50€ p.p.  Verhoogde Tegemoetkoming (SVT). Informeer bij uw ziekenfonds of u hiervoor in aanmerking komt en bezorg ons een attest.
  • 3,00€ p.p. Sociaal Tarief (voor personen die een lopend dossier hebben bij OCMW-Lanaken). 

Nieuwe richtlijnen ivm het reserveren van een maaltijd  :

Om de 1,5m afstand te kunnen bewaren in het restaurant worden maar 30 personen toegelaten. Om iedereen de kans te geven om toch te komen eten in het dienstencentrum zijn er nieuwe reserveringsvoorwaarden :

- Extra maaltijd op MAANDAG. De bestaande maaltijddagen op dinsdag, donderdag en

  Vrijdag blijven behouden (11u30 en 13.00u)

- Maximaal 30 personen per maaltijddag.

-  Men kan maximaal 2 x per week een maaltijd reserveren

-  Reserveren gebeurt per week, dus het is niet meer mogelijk om voor een gehele maand 1

   of 2 maaltijden te reserveren (ten laatste 1 werkdag voorafgaande de  maaltijd voor 11u).

 

 

MENU SEPTEMBER

Di. 1/9             VOLZET! Groentesoep met croutons / kipfilet / bloemkool in bechamelsaus / malse gebakken aardappelschijfjes / panna cotta

                        MET LEUKE (achtergrond)MUZIEK VAN DJ CLEMENT

Do. 3/9            VOLZET! Kippenbouillon / balletjes in tomatensaus / slaatje / frieten / yoghurt

Vr. 4/9             VOLZET! Bloemkoolvelouté / zalmfilet met kreeftensaus / spinazie in een romig sausje / puree / aardbeienmousse

Di. 8/9             Minestrone / filetlapje in mosterdsaus / spitskool met spekjes / krieltjes / fruit op sap

Do. 10/9          Vermicellisoep / varkensgebraad met rozemarijnsaus / gestoofde wortelschijfjes / gratin dauphinois / parfait brésilienne

Vr. 11/9           Gebakken vis met tartaar / prei in roomsaus / puree / watermeloen

Di. 15/9           Wortelsoepje / kalkoenpavé in kruidensausje / courgette / wedges / tiramisu

Do. 17/9           Rode groentesoep / blinde vink / koude bloemkoolsalade / fijne aardappeltjes / fruitkaasje

Vr. 18/9           Groene crèmesoep / tagliatelle met kabeljauw en kruidenroom / liègeois

Di. 22/9           Brunoise consommé / kotelet / natuuraardappelen / rijstpap

Do. 24/9           Bouillon / brochette met tomatensaus / Griekse salade / aardappelblokjes / chocoladekaasje

Vr. 25/9           Broccolisoep / vispasteitje met bladerdeegkoekje /groentemix met tomaat en basilicum / puree / perzik en nectarine

Di. 29/9           Witloofsoep / hammetje / aardappeltjes met ui en spekjes / gevuld appeltje / chocomousse

 

MENU OKTOBER

DO 01-10-20       groentesoep/blinde vink/rode kool/nataardappelen/yoghurt

Vrij 02/10/’20    Seldersoeo/gebakken vis/tartaarsaus/spinaziestamppot/liegeois.

 

MA 05-10-’20:   brunoise consommé / filetlapje met mosterdsaus / witte kool met spekjes / natuuraardappel / vanille pudding

Di 06-10-’20:      romige prei soep / kippenspies met vleessaus / groentekrans / gebakken aardappelschijfjes / aardbeien mousse

DO 08-10-’20:    heldere kippenbouillon / vidé met bladerdeeg koekje / slaatje met witte kool en wortel / frieten / fruit op sap

VRIJ 09-10-’20:  groenten velouté met croutons/ zalmfilet met nantua saus / bloemkool in bechamel / puree / fruitkaasje

 

MA 12-10-’20:   bloemkool crème / chipolata met kruidenjus / tomatenslaatje / natuuraardappelen/ dame blanche

DI 13-10-’20:      herfst soepje / kalkoen gebraadje / broccoli in kruidensaus / gratin dauphinois / tiramisu

DO 15-10-’20:    aardappelsoep / zacht gegaard hammetje /spruitjes stamppot / mokka mousse

VRIJ 16-10-’20:  heldere julienne soep  / kabeljauw met vissaus / prei in roomsaus / natuuraardappel / liegeois

 

MA 19-10-’20:   soep van spruitjes / gehaktbal met vleessaus / rode kool / natuuraardappel / coupe advocaat

DI 20-10-’20:      groene velouté / kalkoenlapje met jus / currysaus met wok groenten / rijst / yoghurt

DO 22-10-’20:    oosters soepje / boomstammetje / sperzieboontjes met uitjes en spek / natuuraardappelen / rijstpap

VRIJ 23-10-’20:  minestrone soep / pasta met zalm / duo pudding

 

MA 26-10-’20:   spinazie velouté / blinde vink / gegrilde tomaat met pesto uit de oven / malse aardappelblokjes / seizoen fruit

DI 27-10-’20:      romige groeten soep / witloof met kaas en hesp gegratineerd / puree / vanille mousse

DO 29-10-’20:    pompoen soepje / Belgisch stoofvlees / appelmoes / kroketten / panna cotta

VRIJ 30-10-’20:  tomatensoep met balletjes / vispannetje met bladerdeeg koekje / gestoofde worteltjes / frietjes / fruitkaasje

 

  • Eet zoveel soep als je op kan!
  • Kies voor pasta of lasagne als er vis op het menu staat.

 

 

Tafelen in de buurthuizen van Lanaken :

Buurthuis Gellik : OC 't Kloester, Biesweg 16, Gellik - Elke maandag van 11u30 tot 13u30

Buurthuis Rekem : OC Kleinveld, Populierenlaan 30, Rekem - Elke woensdag tussen 11u30 en 13u30 (aansluitend kienen of kaarten - 2-wekelijks in organisatie van OKRA-Rekem)

Buurthuis Veldwezelt : OC Berenhof, Berenhofstraat 12, Veldwezelt - Elke donderdag tussen 11u30 en 13u30.

Buurthuis Neerharen : OC Neerharen, Kasteelstraat 32, Neerharen - Elke vrijdag tussen 11u30 en 13u30

 

INFO EN RESERVERINGEN : T. 0485 286986 - www.lanaken.be/oase