Vermijd lange wachttijden

Om eventuele lange wachttijden op het gemeentehuis te voorkomen:
 

Stedenbouwkundige voorschriften nodig?
 • Heeft u de stedenbouwkundige voorschriften van een BPA of een RUP nodig. Die kan u hier vinden.
   
Bestemming en voorschriften van een perceel weten?
 • Wilt u weten welke bestemming en welke voorschriften voor uw perceel gelden? Neem dan contact met ons op via telefoon op het nummer 089/730 760 of via mail op ruimtelijke.ordening@lanaken.be.  U ontvangt dan een antwoord per mail met de gegevens voor uw perceel.
   
Voorontwerp bespreken?
 • Heeft u een voorontwerp dat u wilt bespreken? Bespreek uw ontwerp eerst via mail ruimtelijke.ordening@lanaken.be . Voeg het voorontwerp toe, zodat wij de bespreking kunnen voorbereiden. Er worden vervolgens via mail verdere afspraken gemaakt.
   
Stedenbouwkundige- of verkavelingsaanvraag opsturen?
 • Een stedenbouwkundige– of een verkavelingsaanvraag kan u digitaal indienen, aangetekend opsturen naar het gemeentebestuur (Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken) of tegen ontvangstbewijs aan de inkombalie bij de ingang van het gemeentehuis afgeven (u hoeft zich hiervoor dus niet meer naar de balie van ruimtelijke ordening te begeven).
   
Concrete vraag?
 • Heeft u een concrete vraag, bezorg ons deze dan via mail op ruimtelijke.ordening@lanaken.be.  U ontvangt via mail of telefoon een antwoord op uw vraag. Voeg zo veel mogelijk informatie, foto’s etc. toe om de beantwoording te vergemakkelijken.