Digitale stempel

Een digitale stempel of Intellistamp voorziet documenten van een wettelijke digitale handtekening én deze documenten behouden hun legale waarde bij het printen. Deze innovatie betekent zowel voor burgers als ambtenaren een grote uitsparing van tijd en moeite. 
 

Met je eID en elektronische kaartlezer kan je nu attesten meteen thuis zelf afdrukken. Het gemeentebestuur stelt ook gratis kaartlezers ter beschikking van haar inwoners om het gebruik te promoten. De kaartlezers kunnen afgehaald worden op het gemeentehuis, één exemplaar per houden.

Meer informatie over de digitale stempel:Intellistamp logo

 

 

Echtheid controleren:

 

Wat is het verschil met een digitale handtekening?

IntelliStamp maakt gebruik van een digitale handtekening om het digitale document te tekenen, maar voegt een extra laag toe waardoor ook authenticiteit van de papieren afdruk gegarandeerd blijft. IntelliStamp is dus méér dan een klassieke digitale handtekening.

 

Wat heeft een eindgebruiker nodig om Intellistamp te gebruiken?

Om documenten te ontvangen waarop een IntelliStamp werd geplaatst, heb je niets nodig. Om de IntelliStamp te verifiëren heb je een computer met internetverbinding nodig om in contact te komen met de verificatiewebsite (meest gebruikte verificatiemethode) en eventueel een eID kaartlezer om je aan te melden. Om zelf documenten te tekenen (als dat mogelijk is), heb je eventueel een eID kaartlezer nodig. 

 

Welke documentformaten worden ondersteund?

IntelliStamp werkt op de meeste ‘vormvaste’ documenten zoals PDF, PDF/A, etc. Andere documenten worden ook ondersteund, zij het via formaatconversie.

 

Hoe zit het met de privacy?

Een document kan enkel geverifieerd worden als men ook over het originele document beschikt. Dit document bevat een unieke code welke als wachtwoord fungeert om de verificatie uit te voeren.

 

Moet je software installeren om te verifiëren?

IntelliStamp wordt als dienst in de Cloud beschikbaar gesteld. Dit gebeurt rechtstreeks of via de eigen partner, want het IntelliStamp Center is zo ingericht dat integratie met bestaande back- en mid-office systemen zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt. Dankzij deze online service hoeft u zelf geen software aan te kopen en te installeren. 

 

Is Intellistamp hetzelfde als een 2D of QR code?

Neen, IntelliStamp is een unieke technologie. Ze maakt in veel gevallen wel gebruik van een 2D QR-code om versleutelde data van een document in op te slaan. De barcode is louter een manier om een controle achteraf makelijker en veiliger te maken. In een 2D barcode past veel meer data dan in een gewone streepjescode, vandaar de keuze.

 

Verificatie via Intellistamp

Door te surfen naar de website: https://verify.intellistampcenter.be

Op deze pagina heeft u de keuze op het opgeslagen document op uw computer te selecteren, de numerieke code op de stempel in te geven of gebruik te maken van een barcode.

 

Verificatie via Adobe Acrobar Reader

Wanneer u het document per e-mail ontvangen heeft kunt u het openen in Adobe Acrobat Reader (download). Links onderaan het document kunt u klikken op de digitale stempel. Vervolgens opent de verificatie-pagina van Intellistamp waar het document op echtheid gecontroleerd wordt.

 

Terug naar het e-loket