Nieuws

 • Carrefour Aldi Molenweidestraat 20 oktober 2021 Opgelet éénrichtingsverkeer Molenweidestraat 25 oktober 2021

  Vanaf vandaag geldt er éénrichtingsverkeer in de Molenweidestraat tussen Aldi en Carrefour.

 • Verkeersquiz Test je verkeerskennis en win!

  Is hoestsiroop gevaarlijk als je met de auto rijdt? Hoe zit het met speedpedelecs in een fietsstraat? En mag je vlak achter een zebrapad op de rijbaan parkeren?

  Naar jaarlijkse gewoonte heb je ook nu weer de kans om de komende weken je verkeerskennis op te frissen en te verbeteren. Meedoen is simpel: surf naar degroteverkeersquiz.be en beantwoord 10 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. Overtref anderen en in de eerste plaats jezelf, want tot 15 november mag je zoveel meespelen als je wil.

  Wie minstens 7 op 10 haalt, maakt kans op prachtige prijzen. De hoofdprijs is een e-bike ter waarde van 2149 euro! Daarnaast maak je ook kans op een fietspakket van Bike Republic of 1 van de talrijke cadeaubons van Decathlon, AS Adventure, Oxfam en Standaard Boekhandel.

 • Lokaal energie-en klimaatpact Lanaken keurt het Lokaal Energie- en Klimaatpact goed 26 oktober 2021

  De gemeenteraad keurde op 25 oktober het Lokaal Energie- en Klimaatpact goed. Vlaanderen en de lokale besturen slaan de handen in elkaar om samen de nodige transitie in het energie- en klimaatbeleid waar te maken. Dat doen ze aan de hand van Lokaal Energie- en Klimaatpact.

 • WerkenOversteekplaatsenRekem Werkzaamheden Steenweg Rekem / Staatsbaan Neerharen 25 oktober 2021

  Enkele oversteekplaatsen van de Steenweg in Rekem en de Staatsbaan in Neerharen worden deze week aangepast voor personen met een handicap. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op dit moment tijdelijke verkeerslichten geplaatst ter hoogte van de Aldi in Rekem. Er is beurtelings verkeer over één rijvak. De aanpassingswerken zullen duren tot en met vrijdag 29 oktober. Houd rekening met een wachttijd.

 • vc-maasland 65-plussers krijgen 3de prik in een nieuw vaccinatiecentrum in Dilsen-Stokkem 21 oktober 2021

  Binnenkort ontvangen alle 65-plussers een uitnodiging om zich een derde keer te laten vaccineren tegen COVID-19. Vaccins bij 65-plussers blijken na een paar maanden immers een stukje van hun kracht te verliezen. Het herhalingsvaccin versterkt en verlengt de bescherming tegen zware ziekte na een besmetting.

 • IMG_4956_2 Repair Café oktober 20 oktober 2021

  Heeft jouw fiets een kleine herstelbeurt nodig? Zitten er gaatjes in je trui? Hoogste tijd voor jouw bezoek aan het Repair Café. Dé plek waar vrijwilligers je gratis helpen om o.a. kledij, elektrische apparaten, speelgoed, computers en fietsen te herstellen.

 • Covid ruimte verluchten Coronabesmettingen in stijgende lijn in Lanaken 15 oktober 2021

  Tussen 7 en 13 oktober zijn er 49 besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Lanaken. Dit cijfer is al enkele weken in een stijgende lijn. In vergelijking met omliggende gemeenten en het Vlaams gemiddelde scoort onze gemeente niet goed.

 • auxillia Gezocht! Vrijwilligers voor VZW Auxilia 14 oktober 2021

  Huiswerkbegeleidingsdienst Auxillia is nog op zoek naar vrijwilligers!

 • Aanleg rotonde Sportoase - plan onderbreking Tongersesteenweg Aanleg rotonde Sportoase x Montaigneweg - Verkeerssituatie vanaf woensdag 20 oktober rond de werfzone 14 oktober 2021

  Sinds de zomer hebben de verschillende aannemers al goed werk verricht. De verplaatstingswerken van de nutsmaatschappijen aan weerskanten van de Tongersesteenweg zijn achter de rug. De hoofdaannemer voor de infrastructuurwerken heeft ondertussen een gedeelte van van de toekomstige rotonde aangelegd, en de bijbehorende aansluitingen naar de stelplaats van De Lijn en naar Sportoase.

 • De leesjury1 De Leesjury - Groep 1 12 oktober 2021

  Ben je tussen de 4 en de 6 jaar oud?
  Hou je van spannende, mooie, magische, spannende, grappige, ... verhalen?
  Knutsel je graag?
  Dan ben jij een geschikt jurylid

 • Halloween kermis Griezelige Halloweenmarkt en kermis 21 oktober 2021

  Vrijdag 22 oktober verwelkomen we je graag op onze Halloweenmarkt met griezelige animatie van 16u tot 21u. De Stationsstraat en de kramen worden helemaal in het Halloweenthema aangekleed. Kom zeker langs en laat je verschieten! De kermis vindt plaats van vrijdag 22 oktober t.e.m. maandag 25 oktober.

 • Coderdojo CoderDojo Lanaken - zondag 31 oktober 08 oktober 2021

  Zin om (zelf) leren programmeren?
  Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een videospel, een website of een robot? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken?
  Ben je tussen 7 en 18 jaar? Schrijf je dan in voor de Dojo van oktober

 • rekenmachine centen Heropstart externe diensten pensioenen en personen met een handicap 08 oktober 2021

  De federale pensioendienst, het bureau voor grensarbeiders en de FOD Sociale Zekerheid organiseren terug zitdagen in Lanaken. Alle afspraken gaan door bij de dienst Welzijn, Gasthuisstraat 36 (gebouw Dienstencentrum en vzw Ludinaca).

 • BeAlert_NL_Overstroming_468x400 Test BE-Alert op 7 oktober 2021: Resultaten 08 oktober 2021

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente afgelopen donderdag BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

 • Snelheid_1200x628 Campagne: Als je te snel rijdt, zie je minder 07 oktober 2021

  Ook al zijn meer dan 8 op de 10 Vlaamse automobilisten overtuigd van het nut van snelheidslimieten, toch vindt gemiddeld 1 op de 3 het moeilijk om zich aan de toegelaten snelheid te houden.

 • Workshop-uniek-aan-onze-gemeente Workshop: Wat is volgens jou uniek aan onze gemeente en hoe ziet de toekomst van ons centrum er volgens jou uit? 25 oktober 2021

  Onze gemeente wenst haar unieke DNA in het centrum vorm te geven en daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Kom naar de workshop op donderdag 28 oktober van 19u tot 22u. In de raadzaal van het gemeentehuis ontvangen we je graag met een kopje koffie en een lekker stukje vlaai om samen te brainstormen.

 • kardinaalsmuts Plantenverkoop: streekeigen groen in je tuin 05 oktober 2021

  Jaarlijks organiseert Natuurpunt Limburg een plantenverkoop. Omdat biodiversiteit belangrijk is, biedt Natuurpunt uitsluitend streekeigen soorten aan. Je kan uit een ruim aanbod kiezen: aalbes, beuk, boswilg, framboos, gele kornoelje, hazelaar, hulst, klimop, mispel, spork, winterlinde, zoete kers, … Natuurpunt Limburg kan dankzij de samenaankoop dit plantgoed aan lage prijzen bedelen.

 • Eerste hulp bij jonge kinderen VOLZET ! inschrijven niet meer mogelijk !16/11 - Eerste Hulp bij jonge kinderen 06 oktober 2021

  Jonge kinderen brengen kleine en grote zorgen met zich mee. Koorts, een wespensteek, geschaafde knie of bloedneus kan bij ieder kind voorkomen. Maar wat doe je als ouder in dat geval? Moet je meteen naar de arts of kan je zelf actie ondernemen? In deze interactieve workshop leer je allerhande tips en tricks om met kleine ongelukken maar ook bedreigende situaties bij jonge kinderen om te gaan. Deze workshop wordt gegeven door een ervaren vroedvrouw van het Wit-Gele Kruis Limburg.

 • BeAlert_Fase 2_Banner verschillende formaten_NL_overstroming1 Test BE-Alert op 7 oktober 2021 - Al 2.441 inwoners zijn ingeschreven. Jij ook? 30 september 2021

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 7 oktober zullen we dit systeem testen.

 • Maastrek 3 okt Maas Trek RivierPark Maasvallei 30 september 2021

  Zondag 3 oktober 2021 kan je voor het zevende jaar op rij het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’.

 • PinkRibbon_DRM_Stap mee_NL Stap mee in de Roze Mars

  Stap jij mee in #derozemars? Dat is de bewegingschallenge van Pink Ribbon die van 1 tot 31 oktober plaatsvindt. Het doel? 10.000 stappen per dag zetten. Wil je ook meestappen, aan je gezondheid werken en zo het goede doel steunen? Schrijf je in op www.derozemars.be!

 • Infosessie-pleegzorg Digitale infosessie pleegzorg 30 september 2021

  Pleegzorg voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (nbmv)
  Donderdag 14 oktober om 20u
  Meer info en inschrijvingen: www.pleegzorg.be

 • Hanne Luyten_NIETAANKINDGEZINVERKLAPPEN_JAN19_DEF_HR-e1590605445258 Lezing Hanne Luyten 08 september 2021

  Huis van het kind en de bibliotheek Lanaken organiseren samen een lezing met Hanne Luyten.
  Zij is mama van drie kinderen.

 • Kunstkoepel Kunstkoepel academie voor beeld 16 juni 2020

  Schuilt er een kunstenaar in jou? Ben je graag creatief bezig? Benieuwd naar de grote speeltuin van de beeldende kunst?
  Dan is Kunstkoepel Academie voor Beeld dé plek waar je moet zijn.
  In onze academie kan je tekenen, schilderen, drukken, kleien, animeren en nog veel meer.

 • Speelbos Speelbos in het Neerharenbos 16 juni 2020

  Het bos is de allerleukste speeltuin. Stampen in bergen vol bladeren, bouwen met takken, verstoppertje spelen achter struiken en omgevallen bomen, … Kinderen mogen er naar hartenlust ravotten en klauteren.

 • Vlag De Bessem Mooie stukken gevrijwaard voor de toekomst 16 juni 2020

  De dienst Erfgoed krijgt geregeld inwoners over de vloer die erfgoedstukken aan de gemeente willen schenken, om het op die manier te vrijwaren voor de toekomst en het te bewaren voor het nageslacht.

 • Corona huurproblemen beeld Corona-gerelateerde huurproblemen van een woning 16 juni 2020

  Private huurders en verhuurders van een woning die problemen ondervinden door de coronacrisis kunnen de Vlaamse Ombudsdienst vragen tussen hen te bemiddelen.

 • senioren Heb jij een luisterend oor voor kwetsbare senioren? 16 juni 2020

  Beschik jij over een luisterend oor? En zou jij graag je steentje willen bijdragen als vrijwilliger? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon om ons bezoekersteam terug nieuw leven in te blazen!

 • logo-klimaatgezond-2 Klimaatgezonde maatregelen: energiescans voor bedrijven en renteloze energielening voor inwoners 16 juni 2020

  De gemeenteraad keurde in mei twee klimaatgezonde maatregelen goed. Bedrijven ontvangen voortaan een premie voor het laten uitvoeren van een energiescan en inwoners krijgen de Limburgse renovatielening zonder rente aangeboden. Twee klimaatgezonde maatregelen voor het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelstellingen.

 • Maatregeleninlanaken2 Corona: Maatregelen in Lanaken

  Naast de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft ook Gemeente Lanaken enkele beslissingen genomen.

  Hier lees je de laatste updates over de dienstverlening en activiteiten.

 • coronavirus Informatie over het Coronavirus

  De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft op de website www.info-coronavirus.be alle informatie over het Coronavirus ter beschikking gesteld. De “veel gestelde vragen” worden doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie van het virus in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen de FOD Volksgezondheid bellen op het gratis info-nummer 0800 14 689. Volg ook @be_gezondheid op Twitter voor de laatste info.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 03 december 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Wandelgebied Pietersheim Wandelgebied Pietersheim krijgt Duits kwaliteitslabel - een Belgische primeur! 15 juni 2020

  Vandaag werd het wandelkeurmerk ‘Premiumroute’ van het gerenommeerde Deutsches Wanderinstitut (www.wanderinstitut.de) toegekend aan twee wandelingen in Pietersheim, een primeur voor België! Pietersheim, gelegen in Lanaken, is één van de 6 wandelgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België. Het wandelgebied van Pietersheim, met de waterburcht en kinderboerderij Pietersheim als meest zuidelijke poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, was na 10 jaar toe aan vernieuwing. De routes werden in samenspraak met alle betrokkenen onder de loep genomen en aangepast. Deze vernieuwing werd gerealiseerd door het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, dankzij de financiële steun van de gemeente Lanaken, Provincie Limburg en Toerisme Vlaanderen.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…