Zomerseizoen 2017

De leukste en de drukste tijd voor Toerisme Lanaken... Op 1 april start het toeristisch seizoen van 2017. Waar wij het zo druk mee hebben? Hieronder een overzicht.

museumapotheekOpen zondagen en wijziging openingsuren

In de Belgische schoolvakanties bezoek je de Museumapotheek én de Neanderthalersite iedere zondag tussen 13u en 17u gratis. Daarnaast is de Waterburcht weer iedere dag geopend tussen 10u en 17u. Het toeristisch infokantoor in Oud-Rekem is geopend en bereikbaar tussen 10u en 17u.

12 Grote Rekemnaren - kasteel d'Aspremont - Lynden - 1 t.e.m. 17 aprilrekemnaren


Tijdens de Paasvakantie (1 t/m 17 april ’17) vindt in het kasteel te Oud-Rekem een prachtige tentoonstelling plaats over 12 grote Rekemnaren.Van de 12 personen, die al in de jaarlijkse kunstkalender worden afgebeeld, zijn beschrijvingen en anekdotes te zien. Ook worden artikels, documenten, boeken, kunst- of gebruiksvoorwerpen e.d. die met hun leven te maken hebben, uitgestald. Bezoek de tentoonstelling elke dag gratis tussen 13 en 17 uur en stem wie de allergrootste Rekemnaar wordt. Meer info of stemmen? Klik hier.

Nu ook mountainbikes en e-bikes in het Fietsinrijpunt!

mtbNationaal Park hoge Kempen lanceerde in 2016 een mountainbikenetwerk van maar liefst 160 km. Eén van de startplaatsen is Domein Pietersheim.Wil je het netwerk eens testen maar heb je nog geen geschikte fiets? Of wat dacht je van een rit op zo’n hippe e-bike? Huur er dan eentje op de kinderboerderij. Het fietsverhuurpunt biedt nu gloednieuwe stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes en kinderfietsen. Prijzen: stadsfiets: € 11/dag - e-bike: € 25/dag -mountainbike: € 25/dag - kinderfiets: € 9/dag. Meer info tref je hier.

Maandelijkse boekenmarkt in het Mooiste Dorp van Vlaanderen - mei t.e.m. septemberboekenmarkt
 
Kom elke eerste zondag van de maanden  mei tot en met september, sfeervol snuffelen tussen thrillers, romans, reisverhalen, kinderboeken… Voor ieder wat wils. Geniet in het gezellige open- lucht leescafé op de Groenplaats van je nieuwste aanwinsten bij een lekker kopje koffie of glaasje fris. De markt start telkens om 8u en eindigt om 13u. Hier vind je meer info over kopen én verkopen op de boekenmarkt . 

Smakelijk op de fiets - 11 juni
 
SmodfEen perfect Vaderdagcadeau voor sportieve én bourgondische papa’s…Combineer een fietstocht van circa 45 km met een aantal‘culinaire stops’ waar je kunt proeven van degustatiegerechtenmet diverse streekproducten.Sluit je fietstocht af met een exclusief dinerbuffet inDifferent Hotel - Eurotel. Meer informatie tref je hier. 

Proms in het park - 1 juli
 
Proms in het Park 2017 wordt een spektakel. Een 32 koppig orkest. 4  zangkoren. Een locatie om van te snoepen: de prachtig uitgelichte waterburcht.proms De special guest, onze Lanakense trots Steven Roox, met een indrukwekkend musical-palmares. Ook het Erwin Deleux Trio samen met sopraan en muscial-artieste Ann Lauwereins en het popensemble van de Academie voor Muziek en Theater maken hun muzikale opwachting. Bestellen hier je kaart én kies meteen je zitplaats!

Word onderdeel van de community en win!
 
communityWe verwelkomen je graag op de #visitlanaken community Een prachtige verzameling foto's die in Lanaken gemaakt zijn, door jullie samengesteld. Hoe werk je hieraan mee? Plaats op instagram foto's met #visitlanaken of plaats een foto op de facebookpagina van Visit Lanaken. Word onderdeel van onze community en win maandelijks leuke prijzen!