Werken in Rekem

In 2019 gebeuren er grote wegwerkzaamheden in Rekem om van de Populierenlaan een veiligere straat te maken. Dat betekent dat de meest courante toegangsweg naar Oud-Rekem een hele tijd onderbroken zal worden. Hier geven we meer uitleg over hoe Oud-Rekem te bereiken vanaf 3 juni 2019.

Hoe bereik je Oud-Rekem tijdens de werken?

Volg bij de rotonde in Rekem aan brasserie De Wissel op de N78 de Groenstraat.
Dan leidt de rondleiding je naar de straat Sint-Pieter. Via deze straat is de parking ''Colmonterveld
' bereikbaar.

Verkeer richting Maasmechelen via N78, richting Lanaken via Daalbroekstraat

Tijdens deze derde fase (vanaf maandag 16 september) kan het doorgaand verkeer van Lanaken richting Maasmechelen steeds over één versmalde rijstrook op de Steenweg N78 blijven rijden.
 
Omdat de ruimte op de weg echter te beperkt is, moet daarentegen het verkeer van Maasmechelen richting Lanaken een omleiding volgen via de Daalbroekstraat en de HeidestraatVrachtverkeer vanaf 3,5T zal via de Daalbroekstraat en de Bessemerstraat N77 geleid worden. Ter hoogte van de Steenweg kan verkeer uitsluitend rechts afslaan.
 
In deze fase worden geen betonnen jerseys gebruikt om de versmalde rijstroken op de Steenweg van elkaar te scheiden. Dit gebeurt via de herkenbare oranje markering. Deze verkeerssituatie duurt vermoedelijk tot eind oktober.
 
Omleiding fase 3 Rekem

 

Plaatselijk verkeer
Voor plaatselijk verkeer verandert er voorlopig weinig. De Rekemerstraat en de Heirbaan blijven bereikbaar via respectievelijk de Populierenlaan en de Ladderstraat.
 
Wie naar de Heidestraat moet, rijdt via de Daalbroekstraat. Vanaf de Heidestraat kan plaatselijk verkeer opnieuw rechtstreeks via de Steenweg richting Lanaken rijden. Richting Maasmechelen moet nog steeds via de Zonnelaan.
 
Fietsers en voetgangers
Fietsers gebruiken in beide richtingen het nieuwe fietspad langs de Steenweg aan de kant van de Heidestraat. Ze kunnen ook opnieuw vanaf de Heidestraat richting de Steenweg fietsen. De verbinding vanuit de Heidestraat naar de Rekemerstraat is voorlopig nog niet mogelijk. Voetgangers kunnen de werken steeds passeren.
 
Fietsers en voetgangers tussen Rekem boskant en centrum kunnen de Steenweg veilig oversteken ter hoogte van de Nieuwstraat.
 
 
Blijf op de hoogte
Op de projectpagina van AWV vindt u steeds de meest actuele informatie over het project. Om het laatste nieuws meteen in uw mailbox te ontvangen, kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief via www.lanaken.be/nieuwsbrief.
 
Neem zeker ook een kijkje op de website www.lanaken.be/werkenrekem voor een overzicht van alle lopende werken in Rekem.