Maastricht

Maastricht

Maastricht is één van de oudste steden van Nederland. Het is een stad die de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan en waar je de specifieke, levendige cultuur proeft die door de eeuwen heen gevormd is door Germaanse en Romaanse invloeden. De gebouwen, kerken, gevels en stadsmuren zijn de getuigen van een rijke geschiedenis.  De sfeer van 20 eeuwen historie is bijna tastbaar aanwezig in de oude binnenstad met zijn smalle klinkerstraatjes en indrukwekkende gevels. Van de voorspoed die de stad door de eeuwen heen heeft gekend getuigen de kerken, de schatkamers en de herenhuizen. De restanten van de stadswallen en de onderaardse vestingwerken vertellen een ander verhaal: de geschiedenis van een woelig en krijgshaftig verleden, op het kruispunt van politieke invloedsferen.

Maastricht dankt haar charme aan een bijzondere mix van intimiteit en grootsteedse allure. Een stad waar oud en nieuw hand in hand gaan. Waar wordt geflaneerd, culinair wordt getafeld en chique wordt geshopt. Maastricht is de stad van imposante basilieken, historische straatjes en pleinen en indrukwekkende vestingwerken. Van culturele uitstapjes en gezellige terrasjes.

De levenskunst van de Maastrichtenaren werkt aanstekelijk. Maastricht mousseert. Talloos zijn de terrasjes, cafés en restaurants. Nergens in Nederland vindt u zoveel culinaire mogelijkheden in zo een kleine straal als hier. Voornamelijk Frans getint maar gekruid met typische streekspecialiteiten als grotchampignons, Rommedoekaas en asperges. Winkelen is nog een uitstekende reden om een dagje Maastricht te doen. Vooral mode, patisserie en antiek zijn ruim vertegenwoordigd. Toppunt van de verleiding vormen de mondaine etalages van het Stokstraatkwartier.

Maastricht is een uitvalsbasis om een boeiend stukje Europa te ontdekken. Direct buiten de stad ontvouwt zich het Limburgse Heuvelland met zijn wandel- en fietsmogelijkheden, zijn mergelgrotten, die u onder leiding van een gids kunt bezoeken, en de vallei van de Maas die zich op z'n mooist laat verkennen vanaf één van de rondvaartboten van Rederij Stiphout.Website VVV Maastricht