Open zondagen

museumapotheekCultuur en geschiedenis op zondag!

In de maanden juni, juli en augustus bezoek je de Museumapotheek én de Neanderthalersite iedere zondag tussen 13u en 17u gratis.

Museumapotheek

In de hoek op de Groenplaats bevindt zich een pand uit 1820. Dit gebouw is gerenoveerd en ingericht tot een sfeervolle trattoria.  Een gedeelte van het gebouw is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet.

Rekken en potten uit de 19de eeuw met authentieke producten, kruiden, oliën, pipetten en pillendraaiers vormen een originele verzameling in een prachtig kader. Daarnaast vind je uit de werkkamer van de dokter bijvoorbeeld ook nog een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en zowaar lijkschouwersmateriaal. Verder kan je er ook nog een verzameling glazen en stenen potten, weegschalen, maat- en mengbekers, een tandartsstoel, een toonbank met lessenaar en diverse medische boeken bekijken.

ntsNeanderthalersite

De Neanderthalersite in Veldwezelt is een unieke archeologische site. Het is de eerste beschermde archeologische site die voor het publiek ontsloten werd. Je maakt er niet alleen kennis met haar vroegere bewoners, de Neanderthalers. Aan de hand van de geologische opbouw van de wanden kom je ook meer te weten over ijstijden en evolutie van het klimaat.