Rivierpark Maasvallei

rpmvDe Maas, een indrukwekkende door regen gevormde rivier, heeft zich door de eeuwen heen gemodelleerd als een veelzijdig en interessant landschap. Er ontstond een wirwar van oude geulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden zorgden voor een grote diversiteit: grind, zand en klei vormen de basis van de typische fauna en flora.

Het RivierPark Maasvallei is onafscheidelijk van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en opmerkelijke dorpen getuigen van een verleden dat nauw verbonden is met de Maas.

Oud-Rekem verrees aan de oever van de Maas en wist de uitstraling van een authentiek Maasdorp te behouden. Door de eeuwen heen is de Maas naar het oosten opgeschoven. Als je van Oud-Rekem naar de huidige Maasbedding loopt, reis je bijna door de tijd. In het landschap vind je nog sporen van de Maas.

De Oude Weerd is historisch verbonden met Oud-Rekem, opnieuw verbonden dankzij verschillende wandellussen. Wil je wat verder afdwalen? Dan kunnen we Hochterbampd aanbevelen, waar je heerlijk kunt kuieren door de ruige Maasnatuur. Op de gratis parking maak je eerst een keuze uit de verschillende wandellussen (tussen 2,7 en 15,4 km).

Bij de toeristische infopunten in de Museumkerk in Oud-Rekem, Domein Pietersheim en de Waterburcht  in Lanaken, zijn gedetailleerde wandelkaarten te koop.

Meer informatie over het RivierPark Maasvallei vind je door hier te klikken