Premium wandelen in Pietersheim!

pietersheim, rlkm, premium, wandelen

Het wandelgebied Pietersheim is in 2016 volledig vernieuwd. De routes zijn in samenspraak met alle betrokkenen onder de loep genomen en aangepast. Het resultaat is een wandelnetwerk van 8 lusvormige routes, samen goed voor 38 km. Twee wandelingen hebben – na een strenge keuring - het wandelkeurmerk “Premiumroute” ontvangen van het gerenommeerde ‘Deutsches Wanderinstitut’. Het zijn de eerste routes in België die dit label ontvangen! 

De premiumroute Pietersheim-Zuid (rode wandeling vanuit Waterburcht Pietersheim) wordt ook wel 'Route Bos' genoemd en leidt je door de dichte dennenbossen, oude beukendreven en de uitgestrektheid van Pietersembos. Een circa 305 meter lang plankenpad zorgt ervoor dat de voeten droog blijven in het moerassig gebied. Verderop naar het noorden kom je terecht in de waardevolle gebieden Zijpbeekvallei en Neerharerheide.
Langs de premiumroute Pietersheim-Noord (de paarse wandeling, met als bijnaam 'Route Hei') mag je je verwachten aan geurende gagelstruiken, rust en ruimte in één van de stilste en mooiste plekjes van het Nationaal Park. De Aspermansvijver en de Droogmeervijver zorgen voor prachtige vergezichten. 

pietersheim, rlkm, premium, wandelen

Via het originele en handige systeem van wandelwissels, zijn de twee routes met elkaar te combineren tot een pittige dagtocht van 21,8 km. Langs beide routes ontdek je speelse verrassingen. Wat dacht je van zalige loungestoelen, midden in het bos... Of een relaxede uitkijkplek op grote hoogte?  

De wandelkaart is te koop voor € 2,5 in alle toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen en de toeristische diensten in de omgeving (inclusief de Waterburcht in Domein Pietersheim).