Happen en trappen

Groen. Levendig. Bourgondisch. Gastvrij. Dat is Lanaken. En de leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken, is met de fiets. Het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk leidt u van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Lanaken maakt deel uit van het schilderachtige Rivierpark Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen.

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen (prijs: € 41,95 p.p.)
 
  • Koffie en gebak bij Hoeve Pietersheimhappen
  • Voorgerecht bij Brasserie Ohana
  • Soep bij Onder de Brug in Vroenhoven
  • Hoofdgerecht bij Brasserie Lido
  • Nagerecht bij 't Boothuys

Tijdens deze tocht langs veel en gevarieerd natuurschoon en het gezellige centrum van Lanaken, komen ook een aantal top bezienswaardigheden aan bod. Domein Pietersheim, met de prachtige, gerestaureerde Waterburcht, is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park ²Hoge Kempen. Het enige Nationale Park in België. Het vormt een ideale vertrekplaats voor je fietstocht. U sluit er naadloos aan op het fietsroutenetwerk. Breng uw fiets mee en parkeer uw wagen op de gratis en ruime parking van de kinderboerderij.  Of huur er één bij het fietsverhuurpunt, naast traditionele fietsen kunt u er ook e-bikes, kinderfietsen en mountainbikes huren. Meer praktische informatie hierover treft u hier aan.

fietsenAan de andere kant van Lanaken ontdekt u ‘Het Mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem’. De randvoorwaarden die gesteld werden tijdens de wedstrijd ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’ waren niet van de minste. Een historisch en bourgondisch karakter, toeristische en recreatieve activiteiten… Oud-Rekem won met glans!  Als Maasdorpje dat haar authentieke sfeer heeft kunnen behouden, is het dorp zeker een bezoekje waard. Bekijk in het toeristisch infokantoor even het ludieke filmpje over de turbulente geschiedenis van het dorp.

Ook de brug van Vroenhoven (stop 3) zal u verrassen. Hier worden twee boeiende verhalen samengebracht. Het begin van de Tweede Wereldoorlog, uitgerekend aan de Vroenhovense brug over het Albertkanaal, de wereld van de kanalen en de binnenvaart. Daarna vervolgt u de rit naar Brasserie Lido, zij weten u er te verwennen met een heerlijk hoofdgerecht. Tenslotte zorgt men bij het Boothuys voor een smakelijk dessert aan de rand van het meer in vakantiepark Sonnevijver.
Happen en Trappen in Lanaken, dat is een smakelijke fietstocht met natuur, cultuur én geschiedenis.

Route boeken of waardebon bestellen? Klik hier