Rivierpark Maasvallei

Hochterbampd

De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

Het RivierPark Maasvallei kan ook niet los worden gezien van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas

Oud-Rekem is ontstaan aan de oever van de Maas en heeft de charme van een authentiek Maasdorp kunnen behouden. Door de eeuwen heen heeft de Maas zich oostwaarts verplaatst. Als je nu van Oud-Rekem naar de huidige Maasbedding wandelt, maak je als het ware een reis door de tijd. Je kan in het landschap nog steeds sporen vinden die de Maas heeft achtergelaten.

De Oude Weerd heeft een historische band met Oud-Rekem. Door middel van verschillende wandellussen worden ze weer met elkaar verbonden. Wil je iets verder wandelen? Dan is Hochterbampd een aanrader. Je kan er struinen door de ruige Maasnatuur. Vanaf de parking aan het kanaal starten 5 wandellussen (tussen 2,7 en 15,4 km).

Wil je het RivierPark Maasvallei een paar dagen verkennen? Gebruik dan de Lange afstandswandeling als leidraad! Deze wandeling is 52,4 km lang en doorkruist alle Maasdorpjes. De kaart kost 6 euro per stuk en jullie kunnen ze bestellen via de gewoonlijke weg! (info@rlkm.be)

Gedetailleerde wandelkaarten zijn te koop op de kinderboerderij in Domein Pietersheim en in de Waterburcht. Meer info over Rivierpark Maasvallei: www.rlkm.be/nl/maasvallei