Wandelen

Steeds meer studies bevestigen het. Wandelen is goed voor je lichaam én geest. Het is de manier om op te laden en beter het dagelijks leven aan te kunnen gaan. Want wandelen, dat is even de rest van de wereld vergeten. Twee gebieden binnen Lanaken lenen zich hier bijzonder goed voor. 

Nationaal Park Hoge Kempen - Domein Pietersheim. 

hangmatDomein Pietersheim is één van de 6 toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het domein vormt één van de belangrijkste vertrekplaatsen voor tal van bewegwijzerde wandelroutes. In het Nationaal Park Hoge Kempen zijn er op ons grondgebied in totaal 4 instapplaatsen voor 8 routes. Vier hiervan starten aan de Toegangspoort. De andere lussen zijn bereikbaar vanaf instapplaatsen in de buurt.
 
Het wandelgebied Pietersheim is in 2016 volledig vernieuwd, met een wandelnetwerk van 8 lusvormige routes als resultaat. Twee wandelingen hebben – na een strenge keuring - het wandelkeurmerk “Premiumroute” ontvangen van het gerenommeerde ‘Deutsches Wanderinstitut’. Dit is een primeur in België! Voor de kortste beentjes is er de kabouterwandeltocht die vertrekt op de kinderboerderij. Eekhoorn Kwip is de gastheer. Lees hier meer over de wandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen.
 
RivierPark Maasvallei 
wandeling oude weerd
 
Een ander mooi wandelgebied is RivierPark Maasvallei met op ons grondgebied natuurgebieden de Oude Weerd en Hochter Bampd. Vertrek in het Mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem om de Oude Weerd te verkennen. Geniet van de rust in de meandererende Maasvallei. In Hochterbampd (vertrekplaats in Neerharen) maak je wel letterlijk en figuurlijk kennis met de Maasbewoners. De kudde Konikspaarden en de Galloway Runderen die er los lopen zijn een lust voor het oog. Meer weten over RivierPark Maasvallei? Klik hier.