Fietsen

De leukste manier om Lanaken en omgeving te ontdekken? Ongetwijfeld met de fiets. Het alom beroemde Limburgse fietsroutenetwerk  leidt je van knooppunt naar knooppunt en van vergezicht naar bezienswaardigheid. Je stippelt heel makkelijk zelf  je tochten uit. Dat kan zelfs via een speciale fietsapp.

Fietsen

Lanaken maakt deel uit van de schilderachtige Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Geniet ook van de gevarieerde mix die het Mergelland, Haspengouw en de Kempen vormen. De gunstige ligging op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg maakt van Lanaken de ideale vertrekplaats voor een fietsverkenning van beide Limburgen. Start na je ontbijt en kom voor je diner terug nadat je niet alleen in België maar ook in Nederland en Duitsland gefietst hebt op één en dezelfde dag!

Domein Pietersheim met kasteelpark en kinderboerderij is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen en vormt een mooie vertrekplaats voor je fietstocht. Breng zelf je eigen fiets mee en parkeer je wagen op de gratis en ruime parking van de kinderboerderij. Heb je geen fiets bij? Niet getreurd! In de kinderboerderij is er een fietsverhuurpunt aanwezig met een ruim aanbod ! Stop onderweg zeker eens in één van de fietscafés van Lanaken. Ook de mountainbiker haalt zijn/haar hartje op in Lanaken. Het is namelijk één van de instapplaatsen van het Mountainbikenetwerk Hoge Kempen.
 
Liever Rivierpark Maasvallei verkennen? Maak dan zeker eens gebruik van de fiets- en voetveren. Een tripje met één van de charmante veerpontjes naar de overzijde van de Maas brengt je onmiddellijk in vakantiestemming. Zo kan je leuke verbindingen maken tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden. 
 
Smaakvol eten en fietsen combineren? Dat kan dankzij de samenwerking met Happen en trappen.  Een prachtige fietsroute laat je Lanaken ontdekken van gang naar gang, van voorgerecht naar dessert. Kijk hier voor meer informatie.
 
Als je met de auto naar Lanaken komt, zijn er een aantal parkings vlakbij knooppunten op het fietsroutenetwerk. Kijk hier voor de locaties.