Scene Unsceen

Nog tot 30 september kunt u tijdens de weekends (vrijdag tot en met zondag, 11u - 18u) en op woensdag 15 augustus (11u - 17u) in het Kasteel d'Aspremont-Lynden in Oud-Rekem terecht voor de tentoonstelling 'Scene - Unsceen'.

"SCENE & UNSEEN"

... IN A WORLD WE CAN NOT SEE ...

Scene unsceen

Waarom is Marina Abramovic een wereldster terwijl bijna niemand de eigenzinnige, talentrijke Alex Elshocht kent. Is marketing god in de beeldende kunsten van vandaag? Parijs, New York, Berlijn, Shanghai, gaat het erom op het juiste ogenblik op de juiste plaats te zijn. Is er nog leven buiten de internationale kunstscene?

Voor hun negende tentoonstelling in kasteel Oud-Rekem selecteerden Annemie van Laethem en Erik Croux meer dan veertig kunstenaars van allerlei slag. SCENE-UNSEEN bloemleest kunststudenten, oude glorie?n en artistieke talenten zonder respect voor rang of stand. Verrassingen zijn bijna de regel.

De tentoonstelling is opgedragen aan de recent overleden Nederlandse kunstenares Hetty Huisman. Zij was in de vorige editie e?e?n van de meest opgemerkte kunstenaars. In de jaren ’70, ’80 was ze nauw betrokken bij de oprichting van het kunstencentrum De Appel in Amsterdam en maakte ze als kunstenaar actief deel uit van de scene. In haar zog is er een uitgebreide aandacht voor de generatie die in de jaren ’70, ’80 samenwerkten met De Appel, maar ook voor de scenes rond Jan Van Eyckacademie uit de jaren ’70 (Agora Studio) en kunstenaars uit beide Limburgen (NL & B) uit die tijd. Mat Verberkt verleende zijn medewerking om deze scene mee uit te diepen.

Om het concept kracht bij te zetten gaan kunstenaars van vandaag een eigenzinnige beeldende interactie aan met deze historische scene. Door de confrontatie, samenspel van de meest uiteenlopende verrassende werken in een bijzondere omgeving en versterkt door de opstelling, ontstaat er een spanningsveld dat de toeschouwer zeker niet onverschillig zal achterlaten.

Scene unsceen 1sceen 2sceen 3

Wees van harte welkom!

Locatie: Kasteel Oud-Rekem
Adres: Groenplaats 1, 3621 Oud-Rekem, België
Datum: 15 juli - 30 sep
Tijden: vrij, za en zo van 11u-18u en op afspraak.
Entree: €7

Bekijk hier de brochure van de tentoonstelling

Bekijk hier de flyer van de tentoonstelling

Groepsreserveringen: op afspraak, minimaal 15 personen, via Annemie Van Laethem: vanlaethem@telenet.be / +32 496764808