Smakelijke Stops

Ook in 2017 verwennen we je tijdens de route van zo'n 45 km met hapjes die bereid zijn met streekproducten op mooie locaties.

Inschrijven? Klik hier!

narvik

Stop 1: Grand Cafe Narvic Zutendaal – toast met verse eiersalade

In het ‘groenste snoepje van Vlaanderen’, Zutendaal en aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen ligt camping ‘Mooi Zutendaal’. Grand Café Narvik is het smaakvolle middelpunt. U kunt er heerlijk dineren en u vindt er op de sfeervolle recreatiezaal en een ruim terras met zicht op het zwembad. De eitjes in de eiersalade zijn afkomstig van Kippenhof Nijst. U krijgt hier koffie, thee of een frisdrank bij.

Stop 2: Ijsparadijs - een verfrissende ijsjeijsparadijs

Wat is tijdens een fietstocht nu meer welkom dan een vers ijsje? Het Ijsparadijs is intussen bekend in de regio om zijn overheerlijke, dagverse ijsjes. Geniet van 2 bollen, smaken naar keuze.

aentvenneStop 3: Aen’t Venne - Kikmolen - stukje vlaai

Camping kikmolen is een heerlijk, groen toevluchtsoord. Naast de gastvrije en Bourgondische sfeer die het Maasland zo typeert is camping Kikmolen tevens de ideale vertrekplaats voor urenlange fiets- en wandeltochten.In restaurant Aen’t venne wordt u een heerlijk stukje vlaai naar keuze gepresenteerd. Geniet erbij van een kopje koffie of glaasje fris.

Stop 4: Den Yperman - een hapje met Maaslands ham yperman

Den Yperman is een gezellige, authentieke brasserie gelegen in het hart van het mooiste dorp van Vlaanderen. Al jaar en dag creëren Lieve en Filip hier een gezellige sfeer waarin zowel toeristen als mensen uit de omgeving kunnen genieten van een Frans-Belgische keuken en de bijpassende dorstlessers. Tijdens Smakelijk op de Fiets geniet u in den Yperman van een Perron biertje met een hapje waarin Maaslandse ham verwerkt is.

waterburchtStop 5: Waterburcht - een hapje met bloedworst van Slagerij Otten

De 12de eeuwse waterburcht is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kun je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal bleef bewaard en werd volledig gerenoveerd. Slagerij Otten staat bekend om de heerlijke bloedworst en presenteert dit dan ook in een smakelijk hapje.  Een streeklikeurtje (Broeder Bertus of Woalbertineke) zal er zeker bij smaken.