Internationaal Oldtimertreffen Lanaken 2018

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september 2018 staat Lanaken weer helemaal in het teken van het ‘Internationaal Oldtimertreffen’. Intussen draait de promotiemolen op volle toeren en lopen de inschrijvingen vlot binnen. Ook deze editie belooft weer een onvergetelijk spektakel te worden door een goed gevuld programma met toertochten, fotoshoots, een Concours d’ Elegance enz. Daarbij zullen zeer exclusieve en gerenommeerde modellen worden getoond. Er worden circa 450 auto’s verwacht. Er worden speciale routes gereden waarbij de deelnemers de mooiste toeristische plekjes van zowel Belgisch als Nederlands Limburg ontdekken. Verneem hier meer over het programma van dit evenement.

OTL 2018

OLDTIMERTREFFEN in LANAKEN VAN 31 AUGUSTUS 2018 T.E.M 2 SEPTEMBER 2018

Lanaken, gelegen in het Belgisch-Limburgse Maasland, is van vrijdag 31 augustus 2018 tot en met zondag 2 september 2018 the place to be voor elke oldtimerbezitter én –liefhebber, individueel of in clubverband. Het centrum van Lanaken staat dan helemaal in het teken van het ‘Internationaal Oldtimertreffen’ dat tweejaarlijks wordt georganiseerd door het gemeentebestuur. Een collectie van circa 450 voor- en naoorlogse auto’s, waaronder zeer exclusieve en gerenommeerde modellen, passeren de revue.
 

100 jaar automobielgeschiedenis

Vrijdag 31 augustus 2018 touren de vooroorlogse voertuigen al een eerste keer waarbij deze tourtocht eindigt in het centrum voor de verwelkomingsreceptie. Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 staan de vooroorlogse auto’s startklaar in het centrum voor een toeristische rondrit doorheen de beide Limburgen. Ze dateren vanaf het prille begin der vierwielers tot 1940. Kenners en liefhebbers kunnen zich verheugen op een parade van ruim honderd jaar automobielgeschiedenis! Geen dertien in een dozijn, maar kleppers als Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Cadillac … om er maar enkele te noemen.

Ook de naoorlogse voertuigen zijn van de partij. Modellen van Volvo, Alfa Romeo, Volkswagen, Mercedes, Ford, BMW, gebouwd  tussen 1940 en 1980.
 

Programma

Vrijdag 31 augustus 2018 toeren de vooroorlogse voertuigen al een eerste keer waarbij deze toertocht eindigt in het centrum voor de verwelkomingsreceptie. Deze auto’s dateren vanaf het prille begin der vierwielers tot 1940. Kenners en liefhebbers kunnen zich verheugen op een parade van ruim honderd jaar automobielgeschiedenis! Geen dertien in een dozijn, maar kleppers als Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Cadillac enz. enz.

Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 staan de vooroorlogse auto’s vanaf 8.30 uur startklaar in het centrum voor een uitgestippelde toeristische rondrit doorheen zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Elk voertuig wordt uitgerust met een rallybord en een gedetailleerd roadbook.

Uiteraard zijn tijdens de beide dagen ook de naoorlogse wagens van de partij. Deze auto’s zijn gebouwd tussen 1940 en 1980 zoals bijv. Volvo, Alfa Romeo, Volkswagen, Mercedes, Ford, B.M.W. enz.. Daarbij zullen de wagens zich nooit kruisen. Ook deze categorie voertuigen rijden twee dagen uitgestippelde routes waarbij ze nooit de vooroorlogse auto’s passeren of kruisen.

De apotheose van het weekend is voorzien op zondag 2 september. Vanaf 13.00 u. worden de mooiste vooroorlogse auto’s gepresenteerd, gevolgd door de clubpresentatie om 15.00 u. Het ganse weekend wordt er ook voorzien in animatie.

Showauto’s/clubs

Liever zelf niet rijden, maar wel je auto “showen”? Dat kan natuurlijk ook. Elke deelnemer die zijn auto “in de kijker” zet, krijgt een eigen plek toegewezen met in ruil hiervoor een gratis ontbijt en lunchbroodje.

Deelnemers in clubverband krijgen een gratis punt-tent (5 m. x 5 m.) ter beschikking voor de promotie van hun clubactiviteiten én het showen van hun voertuigen. Clubs als Opel Belgium, The Friends of the Mustang, de Belgische club voor oude Peugeots, de Stichting Oldtimervrienden enz. zijn alvast van de partij.

Oud en nieuw

Dat oud en nieuw hand in hand kunnen gaan, bewijst het merk “Aston Martin”. Bekend rallypiloot Freddy Loix presenteert er het laatste nieuwe model van de Aston Martin Vantage. Een parel van een auto en een lust voor iedere autofreak.

Internationaal deelnemersveld

De organisatoren verwachten ook voor deze editie deelnemers uit heel Europa. Deelnemers en hun entourage die willen overnachten in Lanaken, kunnen genieten van speciale rally-arrangementen inclusief galadiner en lunch, aangeboden i.s.m. de Lanaker logiessector. Ze kunnen bovendien gebruikmaken van de gratis voorbehouden parking en/of overdekte stalling.

Het Lanaker Oldtimertreffen loopt in samenwerking met ICONS of Elegance, de Belgische Federatie Oude Voertuigen (B.F.O.V.) en krijgt de steun van Interclassics Brussel-Maastricht.

 

Meer info en/of inschrijven?

Om in te schrijven: Voorinschrijven niet meer mogelijk. Daginschrijvingen wel nog mogelijk zolang de voorraad rallyplaten strekt. 

Inschrijven of vragen voor info kan ook telefonisch via 089/73 98 52