Spelletjes

De Waterburcht is leuk voor het hele gezin. Op een plezante manier kunnen kinderen via spelletjes de geschiedenis van Pietersheim ontdekken.

Zoek de Schat van Vlieg

vliegSchatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten. Deze kistjes zitten verstopt tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum, in een hoekje van een kasteel,... Ook de Waterburcht is elk jaar van de partij als 'gastheer' van een Schat van Vlieg. Elk jaar is de actie gebaseerd op een thema. Vlieg zoemt vijf jaar lang in op de 5 zintuigen.  In 2020 is het thema  ‘Hoor jij wat ik hoor' ? . In de Waterburcht leidt een zoektocht je langs verschillende opdrachten'. Deze zorgen ervoor dat je een woord kunt vormen: de sleutel tot de schatkist. En in die kist wacht misschien wel een verrassing op je... 'Veel plezier!

Ridders gezocht

Jan van Pietersheim heeft zijn hele leven de geschiedenis van de waterburcht en van zijn voorouders beschermd. Maar als ook Jan er niet meer is, zullen alle verhalen over de waterburcht en haar bewoners verloren gaan! Daarom is hij op zoek naar nieuwe Heren van Pietersheim! Verken de waterburcht met de opdrachten uit het spelboekje en leer de waterburcht en haar bewoners kennen. Alleen de beste burchtverkenners krijgen een gepersonaliseerde oorkonde van de Heren van Pietersheim!

Ondernemende papa's en mama's kunnen met hun spruiten een speurtocht doen. Een handige brochure leidt u tesamen met uw kids naar de meest spannende plekjes van de waterburcht. Het is meteen een handige manier om op speelse wijze de rijke geschiedenis van Pietersheim te leren ontdekken. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

OM

Toerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten. Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.  Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1 korting voor het gezinsspel 'Ridders Gezocht'  (€ 2 ipv € 3).