Burgerlijke huwelijken

bankjes kapelwaterburcht

Het gemeentebestuur van Lanaken heeft de 16de eeuwse kapel van de Waterburcht Pietersheim aangeduid als 2de locatie waar het mogelijk is om binnen haar gemeentegrenzen een burgerlijk huwelijk af te sluiten.

De 12de eeuwse waterburcht Pietersheim is uiteraard een unieke locatie voor een romantische trouwpartij. Het huwelijk zal voltrokken worden in de 16de eeuwse kapel. Die had destijds een rechterlijke en religieuze functie. Zelfs de burchtkapelaan had er tijdelijk zijn intrek op de bovenverdieping.

Het laatste “kerkelijk” huwelijk dat er voltrokken werd, was dat van Jean-Philippe-Eugène van Merode met Charlotte van Nassau-Hadamar in 1721. De 16de eeuwse kapel werd volledig gerenoveerd en toont de grandeur van weleer. Als symbool hangt in de kapel een prachtig kunstwerk dat 2 grote trouwringen symboliseert.

Een burgerlijk huwelijk in de kapel kost € 150,- en € 200,- voor andere huwelijken (bijv. rent-a-priest). Trouwen in de raadzaal van het gemeentehuis blijft uiteraard gratis. Omwille van de beperkte ruimte in de kapel worden maximaal 35 gasten toegelaten. De kapel blijft trouwens toegankelijk voor de toeristen want tenslotte is een burgerlijk huwelijk openbaar.

 

Informatie en reservatie: burgerlijke.stand@lanaken.be