Pietersheim wordt uitgebreid, opgefrist en beter toegankelijk

Toerisme Lanaken wil het de bezoekers van Pietersheim nog meer naar hun zin maken en daarnaast inzetten op toegankelijkheid voor iedereen. Zo worden onder andere de wandelpaden van de kinderboerderij in Pietersheim aangepakt, zijn er nieuwe gehandicaptenbedden aangekocht voor het vakantiehuis en komt er in de speeltuin een speeltoestel bij dat gericht is op kinderen met een fysieke beperking.

bestrating kb

hoog laag bed

Verbeteringen in bestrating, speeltuin en vakantiehuis Pietersheim

In het voorjaar van 2020 stond er in Pietersheim heel wat op het programma. De kinderboerderij met speeltuin is één van de lievelingsplekjes van de inwoners van Lanaken en naburige gemeenten en van toeristen. Het is dan ook belangrijk dat iedereen hiervan kan genieten.  Daarom zijn de wandelpaden - die bestonden uit hobbelige kasseien - vervangen door vlakke tegels. Zo kunnen rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens zich makkelijker verplaatsen. In de speeltuin zijn er maar liefst 6 speeltoestellen bij gekomen, één daarvan is een aanvulling op de zone die al eerder toegankelijk was voor kinderen met een handicap. Ook het vakantiehuis is aangepast in het belang van bezoekers met een fysieke beperking. Er zijn 3 hoog-laag bedden aangeschaft die elektrisch in hoogte en stand verstelbaar zijn. Personen met een handicap kunnen zo toch comfortabel het bed in en uit komen. Tenslotte neemt de vzw dit jaar, samen met visclub De Winde, de visvijver onder handen.  De visplaatsen worden verbeterd en beter toegankelijk.

Uitbreiding en vernieuwing

Door de nieuwe speeltuigen kunnen zowel kleuters als oudere kinderen hun hartje nog meer ophalen. Ook het kabouterpad onderging een metamorfose. We verwelkomden nieuwe kabouters in ons bos, nieuwe eekhoorns die je de weg wijzen en meer huisjes om te ontdekken. Kers op de taart is een groot kabouterhuis bij de speeltuin.