Toerisme Vlaanderen verlengt A- label voor vakantiehuis domein Pietersheim

In 2020 werd en wordt flink geïnvesteerd in domein Pietersheim. De focus van de investeringen ligt op de toegankelijkheid en duurzaamheid. Door de geleverde inspanningen ontvangt het op het domein gelegen vakantiehuis een hernieuwing van het A-label toegankelijkheid. Dit label wordt beoordeeld en uitgereikt door Toerisme Vlaanderen.

a labelEen toegankelijkheidslabel gaat over de rolstoelvriendelijkheid, maar ook over de toegankelijkheid in ruimere zin. Toerisme Vlaanderen voorziet in haar publicaties en databank iconen en trefwoorden die personen met een handicap wijzen op belangrijke troeven. 

De aanpassingen die mede aanleiding waren voor het uitreiken van dit label, waren eerst en vooral de aanschaf van 3 hoog-laag bedden. Deze zijn elektrisch in hoogte en stand verstelbaar, zodat personen met een handicap comfortabel het bed in en uit komen. Ook de kasten in de betreffende kamers zijn aangepast, zodat ze gemakkelijk te openen zijn voor bezoekers met een fysieke handicap. In de tuin komt een hangmattencombinatie die geschikt is voor personen mét en zonder handicap. Verder werden er opfrissingswerken uitgevoerd, zoals de vervanging van de gordijnen en de aanschaf van bijkomende koelkasten.

De verbeteringen wat betreft toegankelijkheid in Pietersheim gaan echter verder dan het vakantiehuis. In het voorjaar werden de wandelpaden van de kinderboerderij in op het domein al aangepakt zodat ze goed begaanbaar zijn voor rolstoelgebruikers. In de speeltuin kwam er een speeltoestel bij dat gericht is op kinderen met een fysieke handicap, als aanvulling op de zone die er al was.