Nationaal Park Hoge Kempen

Logo Nationaal Park Logo Nationaal Park pietersheim

 

Het 76ha tellend domein Pietersheim nodigt natuurlijk uit tot wandelen. Maar Pietersheim is tevens één van de 6 lokale toegangspoorten van het Nationaal Park "Hoge Kempen". Een nationaal park is een aaneengesloten natuurgebied van minstens 1000ha waar natuur centraal staat. En het Nationaal Park "Hoge Kempen" is bijna 6000ha groot, een enorm natuurgebied dus. Iedereen is er welkom om te genieten... wandelen, fietsen, paardrijden... of gewoon even verpozen in een heerlijk landschap. Het is een thuis voor tal van zeldzame en bijzondere dieren. Een ontmoeting met een ree of zelfs een kleine slang is geen uitzondering en vlinders zoals de koninginnepage kleuren er de zomer. Grote stenen en keien zijn stille getuigen van de laatste ijstijden.

In het najaar van 2016 zijn de wandelroutes in Pietersheim volledig vernieuwd, met enkele prachtige nieuwe wandelingen, met een uniek Duits keurmerk, als resultaat. Lees er hier meer over. 

 

Nationaal Park

Zes toegangspoorten helpen je op weg in het Nationaal Park. Vanuit  hun informatiepunten verken je de omgeving. Niets is zo heerlijk als al wandelend genieten van de natuur. 200km bewegwijzerd wandelpad liggen voor je klaar. Er werden meer dan 7000 soorten planten en dieren geteld, met als bijzondere bewoners de gladde slang, de mierenleeuw en de bijenwolf. Geen paniek, ze zijn onschuldig.

Een bezoek aan het Nationaal Park start je best aan 1 van de 6 toegangspoorten waarvan Pietersheim er dus ook ééntje is. Je vindt er telkens een informatiepunt, parking, cafétaria en bijkomende attracties.

De 6 toegangspoorten van het Nationaal Park hoge Kempen zijn:

Toegangspoort Kattevennnen, Genk

Cosmodrome met zijn 360° shows, bezoekersonthaal, minigolf, speeltuin enz.

Info : +32 89 655 555

Toegangspoort Station As, As

Toeristische trein, smaspoor, uitkijktoren, slaapwagon, fietsen,...

Info : +32 89 622 867

 

Toegangspoort Mechelse Heide, Maasmechelen

Camping, restaurant, Home Fabiola,...

Info : +32 89 769 888

 

Toegangspoort Pietersheim, Lanaken

Waterburcht, kinderboerderij, speeltuin, sport, fietsverhuur,...

Info : +32 89 712 120

 

Toegangspoort De Lieteberg, Zutendaal

Blote Voetenpad, insectencentrum,...

Info : +32 89 629 453

 

Toegangspoort Connecterra, Maasmechelen

Schachtbok met uitkijkpunt, café, speeltuin,...

Info : +32 471 083 567

 

http://www.visitnationaalpark.be/

http://www.nationaalpark.be/