Natuurmateriaal ontlenen

  • Waggel de wilde eend

Natuurmateriaal ontlenen

Schrijfster Anja Felliers schreef exclusief voor Pietersheim het verhaal van Waggel die op de kinderboerderij de wildste avonturen beleeft. Samen met eend "Waggel" worden de kinderen meegenomen in de wondere wereld van de boerderijdieren. Terwijl de begeleider het spannende verhaal vertelt staan er tussendoor leuke opdrachten voor de kinderen te wachten. (eigen begeleiding voorzien)

Leeftijd : 5-jarige kleuters
Prijs: € 5,00 voor de gehele groep, op voorhand reserveren
Gratis voor de gasten van het vakantiehuis

 

  • Boerderij "In the picture"

Kinderboerderij Pietersheim verkennen doe je best via deze fotozoektocht. Foto's wijzen de weg en bij alle locaties vind je een letter of moeten er vragen

opgelost worden. Op het einde van de tocht krijgen de kinderen een "boerderijdiploma". (Eigen begeleiding voorzien).

 

Leeftijd: 1ste en 2de graad LO

Prijs: € 7,50 per set, op voorhand reserveren

Gratis voor de gasten van het vakantiehuis

 

  • Bosspel : "De Schatkist van Boris"

Het bosspel "De schatkist van Boris" leert de kinderen meer over het bos als leefgemeenschap voor dieren en planten en dat ook voor de mens. Een zak vol voorwerpen gidst de kinderen door het bos op zoek naar een sleutel. En die sleutel kan wel eens de toegang zijn tot de schatkist van Boris.

Prijs: gratis
Leeftijd: 2de graad LO
 

  • De Ring der Nevelingen

Lang geleden zwierf langs de Ruin een dwerg genaamd Alderik. Hij ontmoet er drie rijndochters die het goud van de Rijn bewaken. Zo begint een spannend verhaal van bedrog en diefstal, van draken en drakendoders. Via opdrachten en vragen wordt gepeild naar de kennis over bos en natuur. De route wordt in het bos aangeduid door bordjes, maar soms spelen ook de goden een belangrijke rol : de bordjes verdwijnen... Wat nu?

Huur: gratis
Leeftijd: 3de graad LO

  • Boerderijspel

Via een brochure krijgen de kinderen allerlei opdrachten en vragen in verband met de boerderij en dieren. Vele antwoorden zijn terug te vinden op de infobordjes aan de omheining van de diverse weiden. Ook begrippen rond wiskunde, taal, WO werden opgenomen...(eigen begeleiding)

Leeftijd: 1ste, 2de, 3de graad LO
Prijs: € 2,50 per boekje
 

  • Kabouterspel 

Zelf  een verjaardagsfeestje organiseren of een leuke activiteit doen met je kinderen? Huur of reserveer dan het Kabouterspel.