Knuffelweide

Tegenover het vakantiehuis en langs het Huis van Lotte & Giel kunnen kinderen in de “Dierenknuffelweide” echt in contact komen met een aantal boerderijdieren. Een geitje aaien… Het hoeft niet meer van achter een omheining. Meer zelfs, in de knuffelweide kunnen de kinderen de dieren echt vastpakken en knuffelen.

knuffelweide, pietersheim, kinderboerderijDe volgende dieren worden er gehuisvest : 1 pony, 3 dwerggeitjes, konijnen, klein pluimvee, vogels, duiven en cavia’s. Een aantal van deze dieren werd geadopteerd vanuit het Vogel- en Zoogdierencentrum van Heusden-Zolder.

Toezicht wordt gehouden door een begeleid(st)er en deze staat dan ook voor de goede orde en netheid. Zo mogen de dieren niet gevoederd worden. De geiten lopen vrij rond in de weide. Willen de kinderen een konijn of cavia aaien… ook dat is één van de opdrachten van de begeleid(st)er. Hij of zij opent de kooien waardoor de kinderen het konijn of cavia ook effectief kunnen vast pakken. Kortom, de begeleid(st)er staat in dienst van de kinderen en de dieren.

Openingsuren van de knuffelweide : van de paasvakantie tot en met de herfstvakantie open op zaterdag, zondag en feestdagen, van 10 tot 18u. 

 

Veel “knuffelplezier”!