Kinderboerderij en speeltuin

Gratis toegang!

Op een boogscheut van Genk, Maastricht en Aken verwijderd, vind je de kinderboerderij Pietersheim te Lanaken. Reeds meer dan 25 jaar is de kinderboerderij één van de leukste dagattracties in Belgisch Limburg. Bovendien is de kinderboerderij één van de 6 locale toegangspoorten van het Nationaal Park “Hoge Kempen” en biedt een combinatie van educatieve en recreatieve mogelijkheden en  let op: de algemene toegang is gratis!!! De prachtige, houten speeltuin geeft speelruimte aan meer dan 400 kinderen.

kinderboerderij

Gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren… het is een belevenis voor elk kind. In de knuffelweide zijn er schaapjes en geiten die onder begeleiding voorzichtig geknuffeld mogen worden. Verder vind je op de kinderboerderij ook koeien, kippen,  konijnen, eenden, ganzen, varkens, herten en ezels. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Huis van Lotte & Giel, een kleinveestal voor konijnen en pluimvee. Meer dan 20 inheemse rassen kun je er bewonderen. Diverse infopanelen en interactieve spelen geven meer duiding.

Herten Geiten

De speeltuin van de kinderboerderij werd volledig gerenoveerd. Diverse verouderde exemplaren werden afgebroken en vervangen door nieuwe  toestellen. Tijdens zonnige dagen is de waterpartij een ware uitnodiging voor lekker plensplezier. Ouders kunnen hun kinderen makkelijk gadeslaan vanop het ruime terras van café-restaurant Hoeve Pietersheim.

Speeltuig speeltuinKB

De speeltuin biedt speelplezier aan meer dan 300 kinderen. Geschikte leeftijd: van twee tot circa  tien jaar. De speeltuin is gedeeltelijk aangepast aan  kinderen met een handicap. De activiteitentoren is verbonden  met drie andere speeltuigen via een loopvlak. Kinderen in een rolstoel kunnen dus hun eigen parcour tussen de diverse tuigen uitstippelen. Op zithoogte kunnen ze deelnemen aan diverse spelletjes, aanwezig in de diverse speeltuigen. Een zandbak is op zithoogte gemaakt zodat kinderen in een rolstoel makkelijk kunnen  aanschuiven. Integratie tussen kinderen zonder en met een handicap wordt hier bevorderd aangezien de speeltuigen voor beide doelgroepen ontwikkeld werden.

Een loopvlak doorkruist de gehele speeltuin zodat  diverse speeltuigen makkelijk bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Toegang gratis.

Openingsuren kinderboerderij met speeltuin: Van 9.00u tot 18.00u