Kabouterpad

Recente vernieuwing en uitbreiding op het kabouterpad

kabouterhuisje

Het kabouterpad op het Domein Pietersheim is sinds jaren één van de leukste attracties. Duizenden kinderen ondernamen de tocht en brachten een bezoek aan het kabouterhuisje in de boom aan de Lindendreef in het domein. De kinderen worden tijdens een wandeling van 3 km uitgenodigd om deel te nemen aan diverse spelletjes. Kleurrijke informatieborden geven meer uitleg. Zo kunnen de kinderen knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, door een natuurtunnel sluipen, meedoen aan een quiz, muziek maken met echte kabouterinstrumenten of gewoon lekker liggen dromen. 

In het voorjaar van 2020 onderging de kaboutertocht een transformatie. We verwelkomden nieuwe kabouters in ons bos, nieuwe eekhoorns die je de weg wijzen en meer huisjes om te ontdekken. Kers op de taart is een groot kabouterhuis op de kinderboerderij. De afstand en de route zijn niet gewijzigd. Het kabouterpad kan vrij gestart worden aan de infoborden op de kinderboerderij of aan de brug van de Waterburcht. Beiden volgen hetzelfde traject door paaltjes te volgen. Er is geen plannetje nodig. Afstand: 40.000 kaboutervoetjes. 

Eekhoorn Kwip staat centraal binnen het verhaal van de tocht. Kwip is het huisdier van een heuse kabouterfamilie. In het Pietersheimbos wonen er verschillende kabouterfamilies. Ze leven in ondergrondse huisjes onder de wortels van dikke bomen. Ze laten zich zelden zien. Kabouters leven in harmonie met hun omgeving en de natuur. Ze gebruiken van de natuur wat ze nodig hebben én ze geven terug aan de natuur. Je kunt ze vergelijken met de verplegers van het bos. Zieke dieren worden verzorgd en tussendoor houden ze het bos proper. Eekhoorn Kwip is het huisdier van de kabouterfamilie. De kabouters dragen heel grote mutsen, die hebben een speciale betekenis. De tekeningen verwijzen naar de taak die elke kabouter binnen de familie heeft. Ontdek er alles over tijdens de kabouterwandeling.