Za 13 januari 2018 - Locatieproject van Studio ORKA 'INUK' (+7j) - EXTRA KAARTEN BESCHIKBAAR

ER ZIJN NOG ENKELE KAARTEN BESCHIKBAAR! Studio ORKA maakt al jaren theater op uitdagende locaties. Voor ‘INUK’ wordt het publiek uitgenodigd in het Rode Kruisopvangcentrum Lanaken, een plek waar kinderen leven in een ‘niet-thuis-situatie’.

inuk

Een woelig onweer, ergens, nergens,
brengt vier levens samen.
Allen onderweg - tussen hier en daar
zoeken ze een schouder om tegenaan te leunen.

INUK* gaat over
schuilen en tot rust komen,
vertrouwen winnen, voor de zoveelste keer.
Veerkracht vinden en terug boven water komen.
Handen warmen terwijl iemand - eindelijk - luistert.

*INUK betekent échte mens in het Inuktitut, de taal van de Eskimo’s.


We verzoeken u de minimumleeftijd van 7 jaar te respecteren. Kinderen die jonger zijn, kunnen niet toegelaten worden tot de voorstelling. Tickets kunnen enkel vooraf aangekocht worden in Cultureel Centrum Lanaken en CC Maasmechelen. Het aantal plaatsen is beperkt, snel reserveren de boodschap!

In de pers:

'Het geweldige is dat alles, écht alles - van elk schilderij tot elke karaktertrekje van elk personage - uiteindelijk een lijntje is dat leidt naar de 'ontknoping'. (...) Elke toeschouwer - jong en oud - stapt met lekker warm gewreven hart en handen de 'elektriciteitscabine' uit.' (FocusKnack ****)

'Studio ORKA warmt de harten op met Inuk, een magisch sprookje over schuilen en geborgenheid. (...) Het is warm, diepmenselijke theater dat luidop wil dromen. En wij dromen mee.' (De Standaard ****)

'Met INUK maakt Studio ORKA (opnieuw) een parel van een voorstelling. (…) Wat vaststaat is dat vormgevers Martine Decroos en Philippe Van de Velde, het artistieke brein achter Studio ORKA, er voor de zoveelste keer in geslaagd zijn om alles in elkaar te schuiven: een delicaat verhaal met wezenlijke thematiek, gedragen door de spelvreugde van vertrouwde acteurs en vormgegeven op zo’n magische manier dat wij er alleen sprakeloos naar kunnen kijken, met de grote, schitterende ogen van een zevenjarige.' (De Morgen ****)

'Studio ORKA trekt met Inuk de kaart van de ontroering: een meisje (een alweer schitterende Ilse De Koe) dat in nood naar haar moeder belt, maar bot wordt afgewezen. Dat snijdt door merg en been. Net zoals de Weense walsscène van Randi De Vlieghe, die naast acteur ook danser is. En als hij danst, dansen de kroonluchters mee: ook dat is ORKA.' (Het Nieuwsblad ****)

VAN/MET: Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Randi De Vlieghe, Steven Beersmans, Ilse De Koe, Tomas Pevenage.
ONTWERP DECOR: Philippe Van de Velde.
FILM: Dries Bastiaensen.
COACH: Titus De Voogdt.
PRODUCTIE: Maarten Naessens, Famke Dhont.
UITVOERING DECOR: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Kobe Vandenberghe, Sarah Geirnaert, Sander Broeckhoven.
KOSTUUMS: Elise Goedgezelschap.
TECHNIEK: Koen Demeyere, Jonas Lambrigts.
LAY-OUT AFFICHE/FLYER: Edouard Schneider.
PRODUCTIE: Studio ORKA, BRONKS, De Grote Post.

I.SM.: Arenbergschouwburg, C-mine cultuurcentrum.
MET STEUN VAN: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen.
MET DANK AAN: Jai Fekrue, Barbara Honnay, Begeleidingstehuis De Brem-Oostende, Mieke Versyp, Steevliet vzw & alle asielcentra en centra voor bijzondere jeugdzorg die ons zo gastvrij verwelkomen
 

ccmm  rk

Zaterdag 13 januari 2018
14u Rode Kruisopvangcentrum Lanaken (Ter Dennen), Molenbergstraat 101, 3620 Lanaken
Deze voorstelling is niet rolstoeltoegankelijk. We raden de bezoekers aan warme kledij te dragen daar het gaat om een buitenconstrunctie die op voorhand wordt opgewarmd, maar tijdens de voorstelling wordt de verwarming uitgezet om niet te storen.

Organisatie: CC Maasmechelen, Cultureel Centrum Lanaken, Dienst Welzijn Lanaken & Rode Kruisopvangcentrum Lanaken (Ter Dennen)

Inkom: € 6        -12j: € 5

res