Do 7 december 2017 - Gène Bervoets 'Phil Bosmans: Verbeter de Wereld'

Een verrassende monoloog over het eigenzinnige leven van Phil Bosmans.

Wegens ziekte van Gène Bervoets kan deze voorstelling helaas niet doorgaan!

gene

‘Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg’, ‘Praat niet recht wat krom is’, ‘Een gelukkig mens is er twee waard’: vijf jaar is het geleden dat Phil Bosmans, de charismatische frontman van de Bond Zonder Naam, overleed. Veel van zijn spreuken klinken nog bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. Van zijn boek ‘Menslief ik hou van je’ zijn 10 miljoen exemplaren verkocht. En toch is er weinig bekend over de mens die achter de wereldverbeteraar school. Hoe groot is de impact die de Tweede Wereldoorlog op hem heeft gehad? Waar kwam zijn doorgedreven vrijgevigheid vandaan?
Deze theatermonoloog, geschreven op basis van bronnenonderzoek en gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend, wil dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ persoonlijkheid. Op die manier zal Vlaanderen een andere, (nog) positievere kijk op hem krijgen, en mogelijks de maatschappelijke relevantie van zijn werk herontdekken.

Het stuk werd geschreven door Rick de Leeuw, Gène Bervoets zal Bosmans vertolken, en ‘Verbeter De Wereld’ is kort gezegd niet te missen.             

Donderdag 7 december 2017
20.15 CCL

kassa: €15        vvk: €13,50       +55: €12,50      jong -26: €7,50             abo: €12           

res

Foto © Koen Bautens