Do 23 november 2017 - Het Nieuwstedelijk 'Vuur'

‘Vuur’ is een indringende voorstelling over kwetsbaarheid. De eerste speelreeksen lieten niemand onberoerd. Voor de voorstelling is er een gratis inleiding in de foyer van het Cultureel Centrum door regisseur Christophe Aussems.

Foto ©Katrijn Van Giel

vuur23 januari 1974. Er breekt brand uit op het college van Berkenbos, Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat laten het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land wordt in diepe rouw gedompeld.
41 jaar later interviewde theatermaker Christophe Aussems overlevenden, hulpverleners en nabestaanden. Hij probeerde het pijnlijke verleden te reconstrueren en ging op zoek naar hoe deze gebeurtenis nog steeds doorwerkt. Hoe geef je acuut verlies een plaats? Hoe bepaalt zo’n ramp je verdere leven? Hoe geef je er zelf betekenis aan? Hoe maak je verdriet leefbaar? En waarop vestig je je hoop als net dat wat hoop gaf, werd weggenomen?

Acteur Jonas Van Thielen (de dichter uit ‘Ten oorlog’) is een crack in transformeren maar zet zijn talent in ‘Vuur’ subtieler en dus meeslepender in dan ooit. Nieuwstedelijk-huismuzikant Bert Hornikx (HRNS, Astronaute) en Astronaute frontvrouw Myrthe Luyten (Astronaute, Mad about Mountains) brengen de soms snijdende, maar vaker troostende muziek in de voorstelling.

regie/tekst / Christophe Aussems
spel / Jonas Van Thielen
muziek / Bert Hornikx & Myrthe Luyten

Donderdag 23 november 2017
20.15u CCL
Om 19.30u is er een gratis inleiding in de foyer van het Cultureel Centrum door regisseur Christophe Aussems.

kassa: €15        vvk: €13,50       +55: €12,50      jong -26: €7,50             abo: €12

res