Vr 20 december 2019 - Steven Van Herreweghe 'De droom van Philo'

In deze ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow combineert Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv met zijn eerste liefde: het theater. In 'De droom van Philo' zal hij het bewogen verhaal van de televisie vertellen, een rollercoaster aan verhalen en fragmenten.

Steven Van Herreweghe

In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij niet fier op is. In 2019 verschijnt Philo’s geest aan het bed van Steven. Hij vraagt hem wat er met zijn uitvinding gebeurd is.

Steven is van kindsbeen zot van tv. Maar hoe vat je in godsnaam samen wat tv allemaal heeft teweeggebracht?

In ‘De Droom van Philo’ brengt Steven het bewogen verhaal van televisie, haar makers en haar kijkers. Het wordt een rollercoaster van verhalen en fragmenten waarin Steven de strafste en meest onthutsende TV-gebeurtenissen wereldwijd tegen het licht houdt.

Bereid u voor op zingende politieagenten, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste tv-station ter wereld uitbouwden?

‘De Droom van Philo’, een ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow waarin Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv eindelijk combineert met zijn eerste liefde: het theater.

Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

 

IN DE PERS

Benieuwd? VRT NWS maakte alvast deze mooie reportage.

Steven Van Herreweghe stelde zijn voorstelling ook voor in het voorbije seizoen van Gert Late Night. Hieronder kan je het fragment herbekijken!

Steven Van Herreweghe

 

Kassa €21     vvk €19,50     +60 €18,50    -26 €10,50         abo €18
20.15u in CCL        

Button reserveren