OPENINGSVOORSTELLING Vr 23 september 2022 - Loge 10 'De Dame in het Busje'

Londen, begin jaren ‘70

fDe toneelschrijver Alan Bennett vestigt zich in Camden Town en bemerkt een oude dame die in haar busje lijkt te wonen. Ze vraagt hem of ze haar ‘busje’ een paar weken voor zijn huis mag parkeren ... Die paar weken worden uiteindelijk vijftien jaar.


Vijftien jaar waarin de schrijver het mysterie probeert te ontrafelen van deze autoritaire en wispelturige vrouw, die niets of niemand spaart. In de wereld van Miss Shepherd is muziek vreselijk, de Maagd Maria een zegen en liefdadigheid een  hobby! Enigszins vertederend wordt ze een figuur van de buurt. Tussen alle meningsverschillen, zotheid en komische situaties door is ‘De Dame in het Busje’ vooral een mooie mix van menselijkheid en humor, en bovendien een waargebeurd verhaal.

Leah Thys, één van onze grootste actrices in België, wordt omringd door een prachtige cast en speelt de rol van haar leven: die van Miss Shepherd.

Met  Leah Thys, Maxime De Winne, Guillaume Devos, Ann Pira, Erik Goris, Ann De Winne, Nathalie Wijnants en Wouter Vermeiren.
Auteur Alan Bennett
Regie   Bruno Van Heystraeten

20u15 - CCL

KASSA 20,00 euro   VVK 18,50 euro   VRIEND 17,00 euro   -26 17,00 euro

k