Vr 11 december 2020 - Dimitri Leue, Warre Borgmans, Michaël Pas e.a. 'Genoeg'

‘Genoeg’ vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier.

genoegElectoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal. Daarenboven had hij iets teveel last van de schaduw van zijn vader. Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur staat van zijn zoon. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit.

Verwijten, politieke afrekeningen en felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype.

Een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles.

  • spel: Warre Borgmans, Michael Pas, Alice Reijs, Silke Mastbooms & Dimitri Leue
  • tekst: Dimitri Leue 
  • regie: Gunther Lesage 
  • techniek en decorontwerp: Stef Appelen en Ward Pauwels
  • scènefoto’s: Sara De Graeve

Pers over 'Genoeg':

“’Genoeg!’ is kortom zo sterk dat we het script meteen in boekvorm zouden willen aanschaffen. Leue weet immers verdomd goed te schakelen tussen zacht en hard, poëtisch en onverbloemd, indirect en direct, … ‘Genoeg!’ is een van de beste nieuwe theaterteksten die we dit jaar op het toneel zagen, magistraal uitgevoerd door een topcast. We want more.” (concertnews.be)

Foto ©Diego Franssens

kassa €16        vvk €14,50        +60 €13,50       jong-26 €8        kansentarief €3,20

20.15u CCL

button