Do 26 november 2020 - Wouter Deboot 'Dwars door Oceanië'

Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets door het verste continent ter wereld. ‘Iedereen Beroemd’-reporter Wouter Deboot deed het, van het tropische noorden in Australië tot het meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland.

Wouter DebootOp deze helse tocht, door zowel bloedhete als winterse natuurlandschappen en langs befaamde kustwegen, kruisen kleine en grote verhalen als vanzelf zijn pad. Menselijke verhalen, die een intrigerende kijk bieden in een werelddeel ver van ons bed, maar met thema’s die ook hier bekend in de oren zullen klinken.

In zijn eerste volwaardige voorstelling spreekt Wouter over zijn eerste keer Down Under, en over zijn hang naar avontuur. Op de fiets neemt hij ons mee door de verzengende hitte en leegte van de outback, de multiculturele steden, de ongerepte natuur van Tasmanië, en door Nieuw-Zeeland, vaak beschouwd als het mooiste land ter wereld.  Via universele thema’s zoals liefde en dood verschaft Wouter zijn publiek duiding over de interne dynamiek van een fascinerend continent.

www.facebook.com/bikepackerwouterdeboot

  • tekst: Wouter Deboot
  • techniek: TBC

Biografie:

De fietsende reporter. Zo kennen we Wouter Deboot het best. Na omzwervingen bij productiehuizen Eyeworks, De Mensen en Seamonster arriveert hij in 2008 bij VRT. Een man van het volk en dat reeds tijdens zijn kinderjaren onder de kerktoren van Meulebeke en zijn collegetijd in Tielt. “Wouter moet zich minder manifesteren en zijn rebelse karakter wat afzwakken”, zo staat meermaals op zijn rapport te lezen. Het schoolsysteem ligt hem niet. Liever trekt hij de wereld in en reist hij om te leren.

Na vier jaar  ‘Peter Live’ staat Wouter in 2012 mee aan de wieg van ‘Iedereen Beroemd’, de opvolger van het illustere ‘Man bijt hond’. Vijf boeiende fietsavonturen heeft hij intussen op zijn palmares:

  • ‘De fietser, een tocht van De Panne naar Kessenich, met kleine verhalen van en over gewone mensen.
  • ‘De klassieker’,  waarin hij de iconische finales van de voorjaarsklassiekers rijdt.
  • ‘Het noorderlicht’,  op de fiets en met een camera in barre omstandigheden op zoek naar het noorderlicht in Scandinavië.
  • ‘Dwars door Amerika’,  een schier eindeloze trip doorheen tien staten van de VS.
  • ‘Dwars door Oceanië’, een fietstocht door het verste continent ter wereld.

“Reizen maakt je eerst sprakeloos en verandert je daarna in een verhalenverteller.”

kassa €10        vvk €8,50         jong-26 €5        kansentarief €2

20.15u CCL

button