Do 17 december 2020 - Belpop Bonanza 'Tura Special'

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza (Jan Delvaux en Jimmy Dewit) eren de keizer van het lichte lied met een special. Verwacht je aan heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura.

BelpopWill Tura is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, iedereen vindt hem sympathiek. Niemand heeft immers zo lang en zonder onderbreking aan de top gestaan. Vier of vijf generaties op rij al ondertussen.

Is alles dan ondertussen al niet gezegd en geschreven over Tura? Het is slechts schijn. En vooral: dan ken je Delvaux en Dewit nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Wat zijn de grootste hits van Tura in Frankrijk en Duitsland? Hoe klinkt hij in het Hongaars? Wie heeft meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld, en waarom? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute albums is er nu – eindelijk – de theatershow. Het wordt een spetterende avond over ‘all things Tura’. Voor de fan, voor de verre liefhebber en voor iedereen die wil weten waarom Will Tura zo essentieel is. 

Pers over 'Tura Special':

“Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.” (Het Nieuwsblad)

kassa €16        vvk €14,50        +60/-26 €13,50              kansentarief €3,20

20.15u CCL

button