Za 2 februari 2019 - Duo Eolienne 'Kleppen en Snaren'

In de hedendaagse kamermuziekscène komt de bezetting saxofoon-harp uiterst zelden aan bod. Geheel onterecht, zo blijkt uit dit bijzondere duoprogramma. Laat u verrassen door een fris en origineel programma in een unieke setting, steeds toegankelijk en meeslepend door zijn sterke uitdrukkingskracht en gevarieerd harmonisch landschap.

Duo Eolienne

Wie had kunnen verwachten dat deze twee instrumenten – met hun zo verschillende voorgeschiedenis en uiterlijk – zo natuurlijk samen klinken? De ronde, warme tonen van de saxofoon en de zachte, parelende resonanties van de harp vermengen uitstekend tot een rijke klankkleur.

Kurt Bertels en Daphne Vandemeulebroucke betreden in ‘Kleppen en snaren’ nieuwe paden in de zoektocht naar repertoire door bekende en minder bekende composities op een verrassende manier nieuw leven in te blazen. 

De rode draad doorheen deze boeiende reis is de expressieve kracht van de composities, waarbij de luisteraar langs uiteenlopende emoties en sferen worden meegevoerd, van intiem en beheerst bij Joseph Jongen over uitgelaten en grenzeloos hartstochtelijk bij Astor Piazzolla en Ida Gotkovsky, naar de puur lyrische melancholie van Gustav Bumcke. Tot slot is er bijzondere aandacht voor kunstenaars van eigen bodem.

kassa: €12        vvk: €10,50        +55: €9,50                    jong -26: €6       abo: €9

20u15 in de Museumkerk 

res

Bekendmaking Groenplaats z/n, 3621 Rekem