Praktisch

CULTUREEL CENTRUM LANAKEN

Aan de Engelse Hof 10 | 3620 Lanaken cultuur@lanaken.be | www.cclanaken.be www.facebook.com /cclanaken www.instagram.com/cclanaken
Vrijetijdsinfopunt
Aan de Engelse Hof 10/4 | 3620 Lanaken
+32 89 739 850 | vrijetijdsinfopunt@lanaken.be Maandag – vrijdag: 9u – 12u & 13u – 16u30
(In juli en augustus is de balie elke werkdag open van 9u – 12u)

Onze abonnementsformule steekt dit jaar in een nieuw jasje. Je wordt ‘Vriend van CC Lanaken’ wanneer je minstens drie voorstellingen uit ons aanbod kiest. Je hebt bij het kopen van tickets de keuze tussen losse tickets of een aanbod van minimum 3 voorstellingen aan de vriendenprijs.
Kies je minimum 3 voorstellingen uit het aanbod van de Vriendenprijs dan kan je op zaterdag 25 juni 2022 vanaf 9u als ‘Vriend van CC Lanaken’ online je tickets reserveren via www.cclanaken.be.

Vanaf maandag 27 juni vanaf 9u kan iedereen online of in het Vrijetijds- infopunt losse tickets reserveren. Ook voor cursussen openen de inschrijvingen op die dag.

Prijzen en reducties

 • KASSA (opent 45 minuten voor de voorstelling)
 • VVK: korting van 1,50 euro of 1 euro (film)
 • -26 jaar: kortingen tot 50%
 • VRIEND van CC Lanaken: 3 euro korting op de kassaprijs bij minimum 3 voorstellingen
 • Lerarenkaart: 3 euro korting op kassaprijs voor de meeste voorstellingen
 • Groepen min. 10 personen: 3 euro korting op kassaprijs voor de meeste voorstellingen
 • UiTPAS-houder met kansentarief krijgt 80% korting op kassaprijs (zie UiT- PAS)

VRIEND VAN CC LANAKEN

Je kiest minimum 3 voorstellingen uit het aanbod met Vriendentarief en krijgt hiervoor 3 euro korting op de kassaprijs (films, familie, lezingen, voor- stellingen van derden en de verplaatste voorstellingen ‘The Chachas’ en ‘The Roy Orbison Story‘ zijn hierin niet opgenomen)

Als Vriend van CC Lanaken geniet je tal van voordelen:

 • voorrang bij start ticketverkoop
 • voorrang bij het kiezen van je favoriete stoel
 • voorrang bij het boeken van nieuwe voorstellingen

Als je in de loop van het seizoen nog extra voorstellingen wil boeken, kan   dit aan de Vriendenprijs. Je krijgt hiervoor via mail een code waarmee je ge- durende het volledige seizoen online tickets aan Vriendenprijs kan aankopen.
Reserveren en betalen (Ticketing via Ticketmatic)

 1.   Online via www.cclanaken.be
 2.  T +32 89 739 85
 3. Aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt

Na online betaling ontvang je een e-mail met de link naar je e-ticket. Dit ticket met unieke QR-code breng je mee als toegangsbewijs. Je kan je e-ticket ook downloaden op je smartphone. Tickets moeten steeds binnen twee weken na ontvangst van reservatiebevestiging betaald zijn. Na deze termijn vervalt de reservatie en worden de tickets weer vrijgegeven.

Reserveringen voor 10 personen of meer én reserveringen voor rolstoelge- bruikers gebeuren enkel per mail, telefonisch of via de balie.
Bij de meeste voorstellingen kan je zelf je plaats kiezen in de schouwburg behalve bij de avondfilm, de familievoorstelling en locatieprojecten (Museumkerk, Piano’s Maene & Helena’s Hof).

Terugbetaling
Tickets worden niet terugbetaald. Enkel bij annuleringen door de organisatie of mits een geldig bewijs van overmacht (doktersbewijs).

Wachtlijsten
Bij uitverkochte voorstellingen wordt een wachtlijst aangelegd. Wij contacte- ren je indien er plaatsen vrijkomen.

Theatercheques
Iemand verrassen? Koop een theatercheque: deze hebben een waarde van  5 euro en zijn 2 jaar geldig. De cheque kan zowel online als aan de balie gebruikt worden om tickets te reserveren.

Begeleiderspas
Personen met een handicap die tickets aankopen en over een begeleiderspas beschikken, kunnen gratis een begeleider meebrengen naar de voorstelling. Deze tickets kunnen niet online gereserveerd worden, maar enkel telefonisch of aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt. Die pas kan aangevraagd worden bij Provincie Limburg (+32 11 23 72 50). Dit geldt eveneens voor houders van European Disability Card (EDC).

Laatkomers
Laatkomers worden niet toegelaten, behalve tijdens eventuele pauzes.

Vestiaire
Jassen mogen niet mee in de zaal. De gratis bewaakte vestiaire is omwille van algemene veiligheidsvoorschriften verplicht.

CURSUSSEN EN WORKSHOPS
Inschrijven kan online en aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt vanaf maan- dag 27 juni om 9u. Cursusgeld dient ten laatste 14 dagen na inschrijving betaald te worden. Zo niet zal de reservatie automatisch vervallen.
Terugbetaling van cursusgeld kan enkel mits geldig bewijs van overmacht. Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt wordt, bestaat de moge- lijkheid dat de cursus niet doorgaat. Het cursusgeld wordt in dit geval steeds terugbetaald.

NIEUWSBRIEF
Wil je op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van het Cultureel Centrum? Schrijf je in op onze tweewekelijkse nieuwsbrief via www.cclanaken.be

LOCATIES

 • Helana's Hof
  Lindestraat 109, 3620 Veldwezelt
 • Museumkerk
  Groenplaats z/n, 3621 Oud-Rekem
 • Piano's Maene
  Patersstraat 36, 3621 Oud-Rekem
 • Sint-Lambertuskerk
  Berenhofstraat 6B; 3620 Veldwezelt


UiTPAS MAASLAND
UiTPAS is jouw eigen spaar- en voordelenkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Door deel te nemen aan sport-, cultuur- en jeugdactiviteiten kan je UiTpunten spa- ren. Die punten kan je dan omruilen voor interessante voordelen, zoals een gratis ticket, kortingen of andere cadeaus.

Voor wie?
De UiTPAS is persoonlijk en onbeperkt geldig. De pas kost 5 euro en kan je verkrijgen aan de balies van het Vrijetijdsinfopunt, Dienstencentrum Aan de Statie, Gemeentehuis en Bibliotheek.

Omruilvoordelen                                                                                                
Doe je mee aan een activiteit van onze UiTPASpartners, dan spaar je een punt. Die punten kan je dan weer omruilen voor kortingen en cadeaus. Je kan je UiTPAS bijvoorbeeld gebruiken als je naar een voorstelling in het Cultureel Centrum komt of deelneemt aan een cursus.
Op UiT in Lanaken vind je het overzicht van alle activiteiten waarvoor je pun- ten kan sparen, handig aangeduid met het UiTPAS-logo.

Beperkt inkomen?
Het gemeentebestuur wil zoveel mogelijk inwoners laten genieten van het ruime vrijetijdsaanbod. Inwoners met een beperkt inkomen kunnen daarom een UiTPAS aanschaffen aan 1 euro. Ze krijgen bovendien een fikse korting van 80% op de UiTPAS activiteiten.
Heb je geen recht op verhoogde tegemoetkoming, maar denk je wel in aan- merking te komen voor een kansenpas, ga dan even langs bij het Sociaal Huis. Ze bekijken samen met jou of je in aanmerking komt voor een UiTPAS met kansenstatuut.£
Wil je meer weten over UiTPAS: www.lanaken.be/uitpas