Kunstproject Scene - Unseen in Oud-Rekem: nog tot 30 september in het Kasteel van Oud-Rekem

Voor hun negende tentoonstelling in kasteel Oud-Rekem selecteerden Annemie van Laethem en Erik Croux meer dan veertig kunstenaars van allerlei slag. SCENE-UNSEEN bloemleest kunststudenten, oude gloriën en artistieke talenten zonder respect voor rang of stand. Verrassingen zijn bijna de regel.

tigerHet kasteel d’Aspremont-Lynden heeft een geladen geschiedenis. Naast zijn schoonheid en die van zijn omgeving schuilt er ook een diepere laag vanuit het verleden. Sinds enkele jaren worden in het verlaten kasteel internationale kunstprojecten georganiseerd. Ook deze zomer start er een nieuw project en dit in samenwerking met de gemeente Lanaken.

40 deelnemende kunstenaars uit binnen- en buitenland gaan de uitdaging aan om in deze omgeving hun werk met elkaar te confronteren. Verschillende onder hen maken specifieke site-kunstwerken in het kasteel. Via een unieke variatie van beeldende middelen geven de kunstenaars vorm aan dit concept en zullen de bezoekers deze eigenzinnige plek met prachtige installaties ontdekken.

Een boeiende niet te missen kunstbeleving.

Dit project wordt gerealiseerd door vzw ForumTri in samenwerking met de gemeente Lanaken.
Locatie: Kasteel D’Aspremont-Lynden , Groenplaats 1 – 3621 Oud-Rekem
Open: 15 juli – 30 september
Vrijdag, zaterdag, zondag 11u – 18u of op afspraak.

Rondleidingen: per groep (min. 15 pers.) op afspraak
Toegangsprijzen: €7 /  jongeren (12 -18j): €3
Info:
www.forumtri.be
www.lanaken.be
vanlaethem@telenet.be
  of +32 (0)496 76 48 08