Unizo Lanaken

unizo lanaken 

UNIZO-Lanaken verenigt de zelfstandige ondernemers en KMO’s die actief zijn in Lanaken. Opkomen voor de belangen van de ondernemers in onze gemeente is voor hun een belangrijke opdracht. Het doel is om samen met de gemeente te werken aan een ondernemersvriendelijk klimaat.

Uitgebreide informatie vindt u op hun website:
www.unizo.be/lanaken

Like alvast de facebookpagina van Unizo Lanaken:
www.facebook.com/UnizoLanaken

 

Convenant Kernversterking

Op 7 september 2015 heeft de gemeente Lanaken het convenant voor kernversterking ondertekend. Samen met Unizo streven wij naar het behoud en versterking van de bestaande kernen met plaats voor detailhandels, zelfstandigen en internationale ketens.

Door het ondertekenen van het convenant verbindt de gemeente zich toe om het volgende uit te voeren:

-Een kernversterkend beleid vastgelegd in een beleidsvisie en/of strategisch-commercieel plan;

-Het toepassen van dit beleid bij een nieuwe gemeentelijke structuur- en/of uitvoeringsplan;

-Het besteden van bijzondere aandacht aan de mogelijke impact op het centrum bij aanvragen voor inplantingen van nieuwe grootschalige winkels buiten de kern;

-Het stimuleren en ondersteunen van detailhandel in het kernwinkelgebied via gerichte maatregelen

Unizo engageert zich van haar kant om haar leden te sensibiliseren om nieuwe, complementaire vestigingen te laten inpassen in het kernversterkend beleid van de gemeente en de gemeente te adviseren over de realisatie van aantrekkelijke en leefbare handel in de kernen.

bijeenkomst gemeentebestuur en unizo
Van links naar rechts:  dhr. Mark Curvers (schepen van economie),  dhr. Patrick Buteneers (adj. directeur Unizo Limburg) ,  mevr. Manon Stylman (afdelingshoofd economie) , dhr.Marino Keulen (burgemeester Lanaken) , dhr. Johan Eertmans (voorzitter Unizo-Lanaken) ,  dhr. John Warson (bestuurslid Unizo-Lanaken), dhr. Ralph Neven (secretaris Unizo-Lanaken) , dhr. Gunter Verslegers (bestuurslid Unizo-Lanaken)