Gezondheidswandelingen

Doe mee aan de gezondheidswandelingen

 

We bewegen te weinig. Alhoewel het voor onze gezondheid voldoende is om dagelijks een half uur te bewegen, komen we er niet toe. Veel mensen denken dat ze om gezond te blijven één of andere (intensieve) sport moeten beoefenen of regelmatig in het fitnesscentrum moeten trainen.

Toch is het niet de intensiteit van de lichaamsbeweging die telt, maar de regelmaat. Uit onderzoek blijkt dat het voldoende is om dagelijks een half uur te bewegen, zodanig dat u er een matige tot redelijke inspanning voor moet leveren.

Het komt er op neer dat je dagelijks 30 minuten, dat mag ook bijvoorbeeld 3 x 10 minuten zijn, je spieren, hart, longen en bloedvaten aan het werk zet. En dat kan je gewoon door te tuinieren, fietsen of elke dag voldoende je benen te strekken. Vandaar het idee van gezondheidswandelingen.

Waar gaat het over?Het is in de eerste plaats een buurtproject, het principe is dat er 3 keer per week op een vastgesteld uur een wandeling van ongeveer 30 minuten start. Iedereen kan meewandelen, inschrijven hoeft niet. Er wordt een vaste route afgelegd en iedereen wandelt op zijn tempo 15 minuten heen en keert daarna terug naar de vertrekplaats. Dat wil zeggen dat niet iedereen hetzelfde aantal kilometers aflegt en dat hoeft ook niet. De gezondheidswandelingen zijn gratis en je hoeft niet te verwittigen of af te spreken. Wie komt, wandelt mee. Omdat het een buurtproject is, verlies je weinig tijd en is het voor iedereen haalbaar. Je leert je buren (beter) kennen en omdat je niet alleen bent, zal je je veiliger voelen. De gezondheidswandelingen worden georganiseerd door Lanaken Preventief Gezond in samenwerking met LOGO Maasland en de sportdienst van Lanaken.

Rekem
Vertrek: Parking "in de Engelse Hof", achter de basisschool in Rekem
Wanneer: Elke maandag, woensdag en vrijdag om 9.30 uur.
Begeleider: René Janssen

Gellik
Vertrek: Voetbalveld Gellik (Gellikerheide)
Wanneer: Elke maandag, woensdag en vrijdag om 10.00 uur.
Begeleider: Polly Massot

 

Lanaken
Vertrek: Parking Kinderboerderij
Wanneer: Elke dinsdag en donderdag om 9.30 uur.
Begeleider: Henri Hustinx

Meer info?
Ine Maes

Gasthuisstraat 36
3620 Lanaken
089/730 313
welzijn@lanaken.be