Werken Smeermaas: Start rioleringswerken - Kruispunt afgesloten vanaf 5 maart

Op maandag 5 maart gaan de werken op het kruispunt van de Maaseikersteenweg met de Maastrichterweg en de Brugstraat een volgende fase in. De aannemer start dan met de aanleg van de nieuwe riolering en wegenis.

De werfzone van fase 1 van de rioleringswerken bevat het volledige kruispunt, inclusief de Maaseikersteenweg tot aan de grens met Maastricht. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw aangelegd met nieuwe voetpaden, fietspaden en rijweg. Ondergronds komt een nieuw modern, gescheiden rioleringsstelsel. De werken in fase 1 duren ongeveer 3 maanden.

Kruispunt afgesloten vanaf 5 maart
Tijdens de rioleringswerken is het kruispunt volledig afgesloten en is er geen verkeer mogelijk in de werfzone. We voorzien verschillende omleidingen om verkeer rond het kruispunt te leiden:
  • Het kruispunt is volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers.
  • Doorgaand verkeer tussen Maastricht en Lanaken volgt een omleiding via Veldwezelt vanaf de Via Regia over de Tweede Carabinierslaan, de Kiezelweg en de Europalaan (of omgekeerd)
  • De Brusselseweg is ter hoogte van de grensovergang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel doorrijden.
  • Lokaal bestemmingsverkeer vanuit Maastricht-West dat in Smeermaas naar school of het werk komt of de handelaars bezoekt, kan via de Bosscherweg – Brugstraat – Kanaaldijk – Kluisstraat naar Smeermaas rijden. Er geldt een doorgangsverbod voor vrachtwagens op deze route. Terug naar Maastricht volgt u de omleiding via Veldwezelt.
  • Voor fietsers voorzien we een korte omleiding rond het kruispunt via de Krommeweg/Chr. Plantijnstraat, Louis Pasteurstraat, Bauduinplein, Schippersstraat, Kanaaldijk, Brugstraat of via Grensstraat, Kantoorweg, Oude Heirbaan.

 

Bovenlokale omleiding

Bovenlokale omleiding

Download plan bovenlokale omleiding


Lokale omleiding

Lokale omleiding

Download plan lokale omleiding

Handelaars Smeermaas bereikbaar

De handelaars in Smeermaas heten u ook tijdens de werken welkom. Door de werken zal u niet altijd tot voor de deur van uw favoriete winkel kunnen rijden. Parkeer uw wagen dan aan de rand van de werfzone en ga te voet verder. 
 
Alle informatie over het project kan u steeds terugvinden op de website www.lanaken.be/werkensmeermaas. Daar kan u ook de omleidingsplannen downloaden. Bewoners in de werfzone van fase 1 ontvangen volgende week nog een brief in de bus met specifieke informatie over het verloop van de werken voor hun deur en de toegankelijkheid van hun woning.