Werken Rekem: rioleringswerken Heidestraat starten volgende week

Sinds midden mei 2019 werkt de aannemer op de Steenweg N78 en in de Rekemerstraat (fase 1). Hij vervangt er de bestaande riolering door een gescheiden stelsel dat afvalwater en regenwater apart zal opvangen en afvoeren. Deze rioleringswerken zijn goed gevorderd en bijna afgerond.

Werken aan de kant van de Heidestraat starten maandag 17 juni 2019

Vanaf volgende week maandag 17 juni 2019 gaan de werken een volgende fase in en verhuist de werfzone naar de andere kant van de weg, naar de rijstroken van de Steenweg richting Lanaken en de Heidestraat (fase 2). Ook daar voert de aannemer eerst rioleringswerken uit. Vervolgens volgt de wegbouw met de aanleg van de rotonde aan de kant van de Heidestraat, nieuwe fiets- en voetpaden en middengeleiders op de Steenweg. Deze fase duurt vermoedelijk tot eind september 2019. Vanaf dan verhuist de werfzone opnieuw naar de andere zijde aan de Rekemerstraat.

Verkeer op Steenweg N78 blijft in beide richtingen mogelijk
Werken rekem Heidestraat
Tijdens de werken aan de kant van de Heidestraat blijft het verkeer op de Steenweg N78 tussen Lanaken en Maasmechelen steeds mogelijk. Het verkeer kan zoals vandaag in elke richting over één versmalde rijstrook rijden, maar schuift wel op in de richting van de Rekemerstraat. De rijstroken worden met betonnen new jerseys van elkaar gescheiden. De eerder geplaatse jerseys tussen fietspad en rijweg blijven behouden.

De zijwegen Heidestraat, Rekemerstraat en Heirbaan zijn nog steeds afgesloten ter hoogte van de Steenweg. Er zijn omleidingen voor plaatselijk verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen gebruikmaken van een afgescheiden fietspad langs de Steenweg aan de kant van de Rekemerstraat. Het fietspad langs de Steenweg zijde Heidestraat is tijdelijk niet beschikbaar. Het valt immers in de werfzone. Fietsers tussen Rekem boskant en centrum volgen de omleidingen voor plaatselijk autoverkeer. De Steenweg oversteken kan via het zebrapad ter hoogte van de Nieuwstraat.

Blijf op de hoogte

Op de projectpagina van AWV vindt u steeds de meest actuele informatie over het project. Om het laatste nieuws meteen in uw mailbox te ontvangen, kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief via www.lanaken.be/nieuwsbrief.

Neem zeker ook een kijkje op de website www.lanaken.be/werkenrekem voor een overzicht van alle lopende werken in Rekem.