Werken Rekem: Fase 3 start maandag 16 september - Verkeer richting Lanaken volgt omleiding via Daalbroekstraat

Maandag 16 september gaat de derde fase van start. De aannemer legt dan de oostelijke helft van de rotonde aan (zijde Rekemerstraat). Hij werkt ook op de rijstroken van de Steenweg richting Maasmechelen, in de Rekemerstraat en de aansluiting met de Heirbaan (zijde Neerharen). De werken in deze derde fase duren vermoedelijk tot eind oktober. Nadien moet de aannemer de middenbermen op de Steenweg nog verder afwerken. Loopt dit verder volgens plan, dan zullen de wegeniswerken begin november afgerond zijn.

De werken aan de rotonde zijn dus meer dan halfweg. De rioleringswerken zijn zo goed als volledig achter de rug, de rijhelft van de Steenweg richting Lanaken is vernieuwd en het deel van de rotonde aan de kant van de Heidestraat is in beton aangelegd.
 
Verkeer richting Maasmechelen via N78, richting Lanaken via Daalbroekstraat
Tijdens deze derde fase (vanaf maandag 16 september) kan het doorgaand verkeer van Lanaken richting Maasmechelen steeds over één versmalde rijstrook op de Steenweg N78 blijven rijden.
 
Omdat de ruimte op de weg echter te beperkt is, moet daarentegen het verkeer van Maasmechelen richting Lanaken een omleiding volgen via de Daalbroekstraat en de HeidestraatVrachtverkeer vanaf 3,5T zal via de Daalbroekstraat en de Bessemerstraat N77 geleid worden. Ter hoogte van de Steenweg kan verkeer uitsluitend rechts afslaan.
 
In deze fase worden geen betonnen jerseys gebruikt om de versmalde rijstroken op de Steenweg van elkaar te scheiden. Dit gebeurt via de herkenbare oranje markering. Deze verkeerssituatie duurt vermoedelijk tot eind oktober.
 
Omleiding fase 3 Rekem

 

Plaatselijk verkeer
Voor plaatselijk verkeer verandert er voorlopig weinig. De Rekemerstraat en de Heirbaan blijven bereikbaar via respectievelijk de Populierenlaan en de Ladderstraat.
 
Wie naar de Heidestraat moet, rijdt via de Daalbroekstraat. Vanaf de Heidestraat kan plaatselijk verkeer opnieuw rechtstreeks via de Steenweg richting Lanaken rijden. Richting Maasmechelen moet nog steeds via de Zonnelaan.
 
Fietsers en voetgangers
Fietsers gebruiken in beide richtingen het nieuwe fietspad langs de Steenweg aan de kant van de Heidestraat. Ze kunnen ook opnieuw vanaf de Heidestraat richting de Steenweg fietsen. De verbinding vanuit de Heidestraat naar de Rekemerstraat is voorlopig nog niet mogelijk. Voetgangers kunnen de werken steeds passeren.
 
Fietsers en voetgangers tussen Rekem boskant en centrum kunnen de Steenweg veilig oversteken ter hoogte van de Nieuwstraat.
 
 
Blijf op de hoogte
Op de projectpagina van AWV vindt u steeds de meest actuele informatie over het project. Om het laatste nieuws meteen in uw mailbox te ontvangen, kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief via www.lanaken.be/nieuwsbrief.
 
Neem zeker ook een kijkje op de website www.lanaken.be/werkenrekem voor een overzicht van alle lopende werken in Rekem.