Wandel mee in het stiltegebied Zwarteput - zondag 31 maart

Het stiltegebied Zwarteput is een plek waar de geluiden van de natuur overheersen. Dit gebied ligt in de overgangszone Kempen-Haspengouw in de gemeenten Bilzen, Lanaken en Zutendaal.

Dit prachtig gebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen, droge heide, waardevolle beekvalleien, vijvers, landschappelijk waardevolle agrarische gebieden en ten slotte enkele kleine woonkernen. Je komt hier verschillende stiltestenen tegen. Dit zijn zwerfkeien waar een Zutendaalse steenkapper teksten over stilte in aanbracht.

Op zondag 31 maart 2019 nemen gidsen je mee op pad langs de mooiste plekjes van het stiltegebied. Je krijgt dan ook de kans om de heringerichte vijvers in het natuurgebied 'De Hoefaert' te bezoeken. Vijf vijvers van een eeuwenoude vijvercascade werden op vraag van natuurvereniging Orchis vzw i.s.m. het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, De Vlaamse Waterweg, de Provincie Limburg en de Stad Bilzen hersteld.

De gidsen vertrekken om 14u00 aan de parking van het natuurgebied De Hoefaert (Dorpsstraat-Hoefaertweg). De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Deze wandeling wordt georganiseerd door de gemeenten Lanaken, Zutendaal en Bilzen i.s.m. Orchis vzw. 

vijvers