Velt-ecotuindagen in Lanaken - 3 juni

Op zondag 3 juni 2018 doen het gemeentebestuur, Natuurpunt en de tuinders van de volkstuin Lanakerheide opnieuw mee aan de Velt-ecotuindagen.

Er is een tof programma opgesteld met veel doe-activiteiten. Deze gaan door in de ecologisch beheerde volkstuin die dan uitzonderlijk opengesteld wordt voor het brede publiek. De tuinders zullen een rondleiding geven. Zo kan je leren hoe je, zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmest, tuiniert met respect voor mens en dier.

Bij de vrijwilligers van Natuurpunt kan je terecht voor meer informatie over wilde bijen en vlinders in de tuin. Wist je dat de gezamenlijke oppervlakte aan tuinen in Vlaanderen groter is dan de oppervlakte aan beschermd natuurgebied? Door de natuur in je eigen tuin te helpen, kan je dus mee een groot verschil maken.

Voor de keukenprinsen en -prinsessen is er tussen 14u00 en 16u00 een workshop vegetarisch barbecueën voorzien. Steeds meer mensen maken vegetarische gerechten klaar op de barbecue. En waarom ook niet? Vegetarische gerechten smaken net zo goed, zijn gemakkelijk te bereiden en beter voor het milieu.

Tussen 10u00 en 18u00 is iedereen in de volkstuin welkom. Deze is gelegen aan het einde van de Pannestraat (langs woning nr. 302).

Velt-ecotuindagen