Van 7 tot 17 oktober is het de Week van de Fair Trade

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Van 7 tot 17 oktober worden heel wat activiteiten georganiseerd die je op een leuke manier laten kennismaken met eerlijke handel en eerlijke producten. Ook in jouw buurt!

In 2013 behaalde de gemeente Lanaken de titel ‘FairTradeGemeente’. Samen met een tiental partners moedigen we eerlijke handel, lokale consumptie en productie van duurzame producten bij de Lanakenaren aan.

Een voorname partner is Oxfam Wereldwinkel Lanaken. De winkel, gelegen in de Stationsstraat 66, heeft een zeer gevarieerd productaanbod van eerlijke handel.

Naast producten uit het Zuiden worden ook Limburgse producten gepromoot van ‘Puur Limburg’. Een geëngageerd vrijwilligersteam staat garant voor een enthousiaste service.

 

Programma Week van Fair Trade:
  • Fotozoekwedstrijd op de facebookpagina van Oxfam Wereldwinkel Lanaken. Van 7 tot 17 oktober is er iedere dag een fles Sensus Brut schuimwijn te winnen.
  • Op de dinsdagmarkt van 13 oktober,  zal gratis chocolade uitgedeeld worden, zodat iedereen kan proeven van de lekkere chocolade die de Wereldwinkel in zijn assortiment heeft.
  • Op de Wereldwinkeldag op 17 oktober, krijgt iedere kopende klant in de Wereldwinkel een kleine attentie aangeboden.

foto wereldwinkel