Vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen binnenkort klaar om 65.000 inwoners te vaccineren

De voormalige bedrijfsgebouwen van hoogtewerkersfabrikant JLG in Maasmechelen zullen vanaf maandag 15 februari klaar zijn om de inwoners van Lanaken en Maasmechelen te vaccineren. Medewerkers van beide gemeentebesturen en beursstandbouwer Diverso+ bouwen op dit moment in ijltempo een immens vaccinatiecentrum van ongeveer 2.200 m². Daarnaast worden kantoor- en kleedruimten voor de medewerkers ingericht op een oppervlakte van 550 m².

VaccinatiecentrumDit complex bestaat uit 3 grote hallen en kantoorruimten. Voor het vaccinatiecentrum wordt de op één na grootste hal gebruikt. Vanaf maandag 15 februari zal er, afhankelijk van de toelevering van vaccins, gestart worden met vaccineren.
 

Volle capaciteit: 80 inwoners per uur

Het vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen start met één vaccinatielijn voor het vaccineren van onder meer de zorgverleners. Het starten met 1 lijn biedt de mogelijkheid om te kunnen evalueren en bij te sturen. Afhankelijk van de toelevering van de vaccins zal dit uitgebreid worden tot maximum 4 vaccinatielijnen.

Eén vaccinatielijn heeft een capaciteit van 20 vaccinaties per uur. Bij een volledige capaciteit worden elk uur dus 80 inwoners gevaccineerd. Om de 4 lijnen tegelijkertijd te bemannen zijn ruim 40 medewerkers nodig. De administratieve medewerkers (onthaal, callcenter en stewarts) worden aangeleverd door beide gemeentebesturen, de medische medewerkers (medisch onthaal, verpleegkundigen, artsen) worden aangeleverd door de Eerstelijnszone Maasland.


Wil je meehelpen? We zoeken hulp- en zorgverleners

Medewerkers van de gemeenten Lanaken en Maasmechelen nemen in dit vaccinatiecentrum alle niet-medische taken op zich. Hiervoor worden er geen vrijwilligers gezocht. Eerstelijnszone Maasland is wel nog op zoek naar hulp- en zorgverleners om te helpen bij het vaccineren. Zij kunnen zich aanmelden op www.helplimburgvaccineren.be.


Wacht geduldig op je oproepingsbrief

Elke inwoner van Lanaken en Maasmechelen kan gevaccineerd worden. Dit gebeurt over een periode van enkele maanden. Inwoners ontvangen enkele weken op voorhand een oproepingsbrief. Wacht dus geduldig even af. Iedereen komt aan de beurt.

Alle informatie over het vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen is terug te vinden op: www.vaccinerenlanakenmaasmechelen.be