Sportoase Montaignehof opent haar deuren dit weekend

Dit weekend opent Sportoase Montaignehof haar deuren voor het publiek. En u kunt er als eerste bij zijn voor een unieke kijk achter de schermen op de opendeurdag van zaterdag 30 juni. Gemeente Lanaken en Sportoase slaan gedurende 30 jaar de handen in mekaar om de inwoners van Lanaken te laten genieten van een uitgebreid aanbod aan sport en recreatie. Sportoase Montaignehof verwacht ongeveer 104.000 bezoekers per jaar, zowel uit Lanaken als uit de ruimere regio. Het volledige sportcomplex staat – zoals alle Sportoase-centra – 362 dagen per jaar ter beschikking van de bezoekers.

Een ruimte voor meer dan sport alleen

Sportoase Montaignehof biedt een uitgebreid aanbod aan faciliteiten en activiteiten. Er is een zwemcomplex dat bestaat uit drie zones; een 25-metersportbad met beweegbare bodem en licht- en geluidseffecten, een peuter- en kleuterzone van 41 m² waar kindjes zich kunnen uitleven en een wellnessgedeelte met verschillende sauna’s waar klanten tot rust kunnen komen.

Er is ook voorzien in een moderne brasserie recht in het hart van Sportoase Montaignehof met zicht op het zwembad en de sporthal. Hier kan je niet enkel terecht om je dorst te lessen na de inspanning maar ook voor een gezellig praatje of om simpelweg te genieten van een kwalitatieve en lekkere menu.  

Op hetzelfde niveau bevinden zich ook nog een fitness met een oppervlakte van 355 m² die voorzien is van de meest geavanceerde toestellen binnen een zeer breed aanbod. Naast de fitness ligt een groepslessenzaal (222 m²) met professionele geluids- en lichtinstallatie én een schokdempende sportvloer.

Sportoase Montaignehof plan gelijkvloers

 

Verder is er ook een topsporthal met een oppervlakte van 1.536 m² en voorzien van diverse sportvelden (1xbasket/4xvolley/9xbadminton/1xhandbal), een gevechtsportzaal van 408 m² met twee wedstrijdzones en een indoor cycling ruimte met de nieuwste fietsen op de markt. De indoor cycling ruimte kan door middel van een akoestische wand opgedeeld worden waardoor ook culturele en andere activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Sportoase Montaignehof plan benedenverdieping

 

Maximaal toegankelijk
Sportoase Montaignehof is gebouwd volgens de normen, waarden en kwaliteitseisen die Sportoase hoog in het vaandel draagt. Zo wordt dit nieuwe paradijs een oase van rust, spanning en ontspanning voor jong en oud, of je nu een geoefend of recreatief sporter bent, iedereen is welkom bij Sportoase Montaignehof! Laagdrempelig, een transparante prijzenstructuur en een aanbod op maat van de wensen en behoeften van de mensen, maken van Sportoase Montaignehof een plaats waar iedereen zal thuiskomen. Bezoekers kunnen per bezoek genieten van het volledige aanbod aan 1 uniek tarief.

 

Opening Sportoase Montaignehof

Een uitgebreid team van medewerkers, één voor één specialisten in hun vakgebied, staan de bezoekers dagelijks bij met hulp en advies en hebben vooral de doelstelling om het verblijf van de bezoekers van Sportoase Montaignehof zo aangenaam, comfortabel en plezierig mogelijk te maken.

Vanaf zaterdag 30 juni staat het hele team van gemotiveerde medewerkers klaar om het publiek te ontvangen en opent Sportoase Montaignehof voor de eerste maal de deuren. Iedereen is van harte welkom voor een unieke rondleiding en tal van animaties tussen 10u00 en 18u00.

Vanaf zondag 1 juli kan er actief gesport worden en dit 362 dagen per jaar, 7 dagen per week. Van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 22u. Zaterdag, zondag en op feestdagen van 8u00 tot 18u.

 

Publiek private samenwerking
Sportoase is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op Publiek Private Samenwerkingen met als doel sportmogelijkheden en beleving binnen steden en gemeenten naar een hoger niveau te tillen. Sportoase zorgt als private partner voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur, maar steeds in nauw overleg met de lokale overheid die dankzij doorgedreven inspraak wel de controle behoudt.