Slimme verkeerslichten op kruising Europalaan - Jan Rosierlaan

Het “Provinciaal Comité Verkeersveiligheid” heeft bevestigd dat op de Europalaan in Lanaken, ter hoogte van de kruising met de Jan Rosierlaan, slimme verkeerslichten geplaatst zullen worden. Ook zal de maximum snelheid op de Europalaan tussen de kruising N77 en Jan Rosierlaan teruggevoerd worden van 90 naar 70 kilometer per uur. De verkeerslichten zouden er uiterlijk in mei 2018 moeten staan.

Jan Rosier EuropalaanHet gemeentebestuur is tevreden met deze toezegging van het provinciaal comité. De kruising van de Jan Rosierlaan met de Europalaan is één van de belangrijkste knelpunten op de N78. Het worden slimme verkeerslichten die geregeld worden in functie van de drukte op de Europalaan, dan wel de Jan Rosierlaan. Vooral bij het einde van de schooltijd is dit handig om het verkeer vanaf de Jan Rosierlaan vlot te laten doorstromen. En in een latere fase zal op deze kruising een rotonde komen.
 
Ook het terugdringen van de snelheid van 90 km/u naar 70 km/u is een belangrijke beslissing wat de verkeersveiligheid in onze gemeente aanzienlijk zal verhogen.