Slimme ledverlichting in de tennishal van Lanaken

De 7 tennisbanen van de tennishal in Lanaken, gelegen naast het cultureel centrum, werden onlangs voorzien van slimme ledverlichting. Het AGB koos voor energiezuinige verlichting op basis van nieuwe generatie leds.

De 252 oude tl-armaturen werden vervangen door 126 led-armaturen van het merk Philips. De balvaste armaturen bieden een gemiddelde lichtsterkte van ongeveer 700 lux. De leds werken bijzonder flexibel. Ze kunnen gedimd worden bij activiteiten of werkzaamheden, ze lichten onmiddellijk op en bij het dimmen passen ze zich dynamisch aan. Door de egale lichtverdeling over het hele speelveld is het voor de sporter een enorme verbetering.

Slimme verlichting tennishal

Daarnaast dalen de onderhouds- en energiekosten aanzienlijk. De moderne leds zijn pas na 100.000 lichturen aan vervanging toe en hebben weinig energie nodig. Door deze investering wordt er 50 tot 70% op de energierekening bespaard.

De ledverlichting in de tennishal kost 82.600 euro en zal zich na ongeveer 4 jaar terugbetalen. De werken werden uitgevoerd door Maintain Elektro uit Lanaken in opdracht van AGB Lanaken.